Ilie Albu maior în retragere ultimul veteran de război din Ocna Sibiului Foto AMVVD Sibiu jpg

Ultimul veteran de război din Ocna Sibiului a murit la vârsta de 99 de ani

📁 Al Doilea Război Mondial
Autor: Redacția
🗓️ 30 noiembrie 2022

Ultimul veteran de război din Ocna Sibiului, maiorul în retragere Ilie Albu, a murit la vârsta de 99 de ani. Ultima sa dorință a fost ca România să nu mai cunoască ororile războiului.

În vara anului viitor, Moș Ilie, Babu Ilie sau „bunicul inimilor noastre”, cum mai era acesta cunoscut, ar fi împlinit 100 de ani.

Anunțul a fost făcut de „Veteranii Armatei Române”, pe pagina de socializare: „Ne-am luat astăzi rămas bun de la camaradul nostru, maiorul (rtr) Ilie Albu, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial... Despărțire tristă de un OM cu suflet mare, de un luptător pentru binele nostru de azi, de unul dintre sfinții încă umblători printre noi...”.

În anunțul apărut pe Facebook s-a mai menționat și că ultima întâlnire cu Ilie Babu a avut loc în vară, când a împlinit 99 de ani: „Ultima oară când l-am vizitat, de ziua lui de naștere, la împlinirea a 99 de ani, ne-a spus: <Să facem ce-om ști noi mai bine, numa' să nu hie iară război... că războiu-i urât tare și scoate ce-i mai rău și mai urât din oameni... Să ne ferească bunu' Dumnezău!>. Să-ți audă și Dumnezeu și oamenii rugăciunea, babu Ilie...”

Sibianul Ilie Babu a lăsat în urma sa trei băieți și o fată, opt nepoți și cinci strănepoți. Fiul cel mare și familia acestuia au avut grijă de el până în ultima clipă.

Era ultimul veteran de război din Ocna Sibiului. Acesta a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial pe frontul de vest și a ajuns până în Cehoslovacia.

Citește mai multe amănunte pe adevarul.ro