zelenski cerere ucraina aderare nato foto twitter jpg

Ucraina vrea aderarea la NATO „pe o baza accelerată”. Susține că are sprijinul a 10 țări

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 3 octombrie 2022

Mihailo Podoliak, consilier prezidenţial ucrainean, a afirmat într-o postare publicată pe Twitter că 10 țări din NATO susțin aderarea Ucrainei la organizație, la 48 de ore după ce Volodimir Zelenski a anunțat că a depus cererea de aderare la NATO „pe o baza accelerată”.

„În 48 de ore de la semnarea cererii lui Zelenski de a se alătura NATO, 10 țări din bloc sprijină adeziunea Ucrainei la Aliață - în mare parte țări care își amintesc de ghearele otrăvitoare ale imperiului rus. Suntem recunoscători pentru leadership și responsabilitate. Istoria se face astăzi”, a afirmat Mihailo Podoliak, într-o postare publicată pe Twitter.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat, vineri, că a depus cererea de aderare la NATO, la scurt timp după ce liderul de la Kremlin a oficializat alipirea a patru regiuni ucrainene ocupate parțial de forțele armate rusești, relatează adevarul.ro.

„Astăzi, Ucraina depune o cerere de aderare la NATO pentru a o face de jure. Printr-o procedură care va fi în concordanţă cu valoarea noastră, pentru protecţia întregii noastre comunităţi. Pe o baza accelerată”, a afirmat el.

Șeful statului român, Klaus Iohannis a publicat, duminică, pe Twitter, o declarație semnată atât de el, cât și de președinții țărilor din Europa Centrală și de Est.

„Noi susţinem cu fermitate decizia Summitului NATO de la Bucureşti din 2008 privind viitoarea aderare a Ucrainei”, se arată în postarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Foto sus: Volodimir Zelenski a anunțat că a depus cererea de aderare la NATO (foto: Twitter)