Exerciții militare organizate de Rusia (foto: www.kremlin.ru)

SUA, îngrijorate de participarea mai multor state la exerciţiile militare organizate de Rusia / VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 31 august 2022

Statele Unite sunt îngrijorate de planurile Indiei de a participa la exerciţii militare comune cu Rusia, a declarat marţi secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Luna trecută, Moscova a anunţat intenţia de a organiza exerciţiile „Vostok-2022“ (Est) la început de septembrie, chiar dacă duce un război costisitor în Ucraina, informează adevarul.ro.

Întrebată despre participarea Indiei, Karine Jean-Pierre le-a spus reporterilor la bordul Air Force One, în timp ce preşedintele Joe Biden zbura în Pennsylvania, că Statele Unite sunt îngrijorate în legătură cu orice ţară care participă la exerciţii militare alături de Rusia în timp ce aceasta este în război cu Ucraina. La exerciţiile militare „Vostok“ din acest an participă contingente şi observatori din peste de zece ţări, printre care China, India, Siria, Algeria, Mongolia, Nicaragua, Laos şi Azerbaidjan.

Vor fi prezenţi, de asemenea, militari din Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan şi Tadjikistan, care - alături de Rusia - fac parte din Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC). Rusia a dat asigurări luni că manevrele „Vostok-2002“, la care participă peste 50.000 de militari în perioada 1-7 septembrie, nu sunt îndreptate împotriva niciunei ţări şi a niciunei alianţe militare, cum ar fi NATO.