Principele Nicolae și Ioana Doleti

Rămășițele Principelui Nicolae și ale soției sale vor fi aduse la Curtea de Argeș

📁 Monarhia în România
Autor: Denis Grigorescu
🗓️ 7 mai 2023

Rămășițele Principelui Nicolae (al doilea copil al Reginei Maria și al Regelui Ferdinand) și ale Principesei Ioana, prima sa soție, vor fi aduse în luna noiembrie a acestui an la Necropola Regală de la Curtea de Argeș. Inițial, urma să fie adus și Principele Mircea, mezinul cuplului regal.

Principele Nicolae a fost al doilea copil al Reginei Maria și al Regelui Ferdinand. De mai mult timp, s-a vehiculat informația conform căreia la Curtea de Argeș vor fi aduse rămășițele Principilor Nicolae și Mircea (mezinul cuplului regal Ferdinand și Maria), însă planurile s-au schimbat în această primăvară, după cum au dezvăluit în exclusivitate pentru ”Adevărul” surse autorizate din cadrul Casei Regale a României și ai Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, fără a preciza și motivul schimbării de plan.

„Osemintele Principelui Nicolae și ale Principesei Ioana vor fi aduse pe 15 noiembrie la Necropola Regală a Noii Catedrale de la Curtea de Argeş. Pietrele funerare sunt deja pregătite. Nu cred că rămășițele Principelui Mircea vor fi aduse în acest an”, a dezvăluit în exclusivitate pentru ”Adevărul” arhimandritul Caliopie Ichim.

În prezent, la Noua Catedrala Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş îşi dorm somnul de veci patru membri ai Familiei Regale a României: Regele Carol al II-lea, Regina Elena, Regele Mihai I şi soția sa, Ana de Bourbon-Parma. În pronaosul vechii biserici sunt înmormântați Regele Carol I, Regina Elisabeta, Regele Ferdinand I şi Regina Maria.

Principele Nicolae s-a născut în 1903 la Sinaia şi a murit în 1978, fiind înmormântat la Lausanne, în Elveţia.

Citește mai multe amănunte pe adevarul.ro

Mai multe pentru tine...