Medvedev l a criticat dur pe Traian Băsescu pentru declaraţiile făcute jpeg

Pre┼čedintele B─âsescu, cu revista Historia ├«n m├ón─â:┬źRegele Mihai a fost slug─â la ru┼či┬╗ VIDEO

­čôü Al Doilea R─âzboi Mondial
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 23 iunie 2011

Pre╚Öedintele Traian B─âsescu declara in 2011la emisiunea "Evenimentul Zilei", difuzat─â de B1 TV, c─â ├«n viziunea sa abdicarea Regelui Mihai I reprezint─â un mare act de tr─âdare. De asemenea pre┼čedintele a primit un exemplar al revistei Historia, indic├ónd c─â ┼čeful statului nu era Mare┼čaul Antonescu, cel prezent pe coperta acestui num─âr ci Regele Mihai I.

"Continu─âm s─â consider─âm c─â abdicarea Regelui Mihai a fost un mare act patriotic, nu, a fost un mare act de tr─âdare a interesului na╚Ťional al Rom├óniei", a spus B─âsescu.

Acesta a mai spus c─â, pentru toat─â lumea, generalul Ion Antonescu r─âm├óne responsabil de holocaustul ├«mpotriva evreilor ╚Öi ╚Ťiganilor ├«ns─â toat─â lumea uit─â c─â Rom├ónia avea un ╚Öef de stat.

"Pentru toat─â lumea Antonescu r─âm├óne responsabil de holocaustul evreilor ╚Öi ╚Ťiganilor, ducerea lor ├«n Transnistria, dar nimeni nu spune c─â statul Rom├ón avea un ╚Öef de stat atunci, ─âsta era doar premier", a declarat B─âsescu ar─ât├ónd c─âtre camer─â coperta revistei Historia

"Unora le d─âm averile iar pe al╚Ťii ├«i consider─âm criminali de r─âzboi. ╚śeful de stat ╚Öi premierul, doar fiindc─â unul a fost slug─â la ru╚Öi ╚Öi a l─âsat ╚Ťara prin abdicare, ├«l iert─âm de toate p─âcatele", a conchis pre╚Öedintele, referindu-se la Regele Mihai I.

Atacurile presedintelului in functie au continuat si dupa acest

Decanul Facult─â┼úii de Istorie Bucure┼čti contra-atac─â

Vlad Nistor, decan al Facult─â┼úii de Istorie din cadrul Universit─â┼úii Bucure┼čti, a afirmat joi la Realitatea TV c─â, din punct de vedere istoric, atacul lui Traian B─âsescu la adresa regelui Mihai I este fals ┼či nejustificat. Din punct de vedere politic ├«ns─â, spune Nistor, un discurs ├«n favoarea mare┼čalului Ion Antonescu nu face deloc bine Rom├óniei, pentru c─â Antonescu este ├«n categoria celor "indexa┼úi drept provocatori de genocid".

v  Nistor  jpg jpg jpeg

"Este absolut siderant, un om normal r─âm├óne f─âr─â grai la o asemenea declara┼úie, care este nu numai agresiv─â ┼či nejustificat─â, dar dovede┼čte ┼či o fundamental─â necunoa┼čtere a istoriei poporului pe care domnul B─âsescu, teoretic, ast─âzi, ├«l conduce", a declarat decanul Facult─â┼úii de Istorie din cadrul Universit─â┼úii Bucure┼čti, Vlad Nistor.

"Domnia sa, se pare, n-a ├«n┼úeles raportul dintre un ┼čef formal al statului ┼či cel care se proclamase ├«n 1940 - de mare┼čalul Antonescu vorbim - conduc─âtor al statului, cu toate atribu┼úiile pe care aceast─â pozi┼úie le presupune", a afirmat Nistor.

"Din punct de vedere istoric, atacul lui Traian B─âsescu este fals ┼či fundamental nejustificat. Din punct de vedere politic, un discurs ├«n favoarea lui Ion Antonescu ast─âzi nu face deloc bine Rom├óniei. Pentru c─â Ion Antonescu este ├«n categoria celor indexa┼úi drept provocatori de genocid, dintre cei care au favorizat ├«n anumite momente holocaustul. Ori o asemenea atitudine a ┼čefului statului rom├ón, ┼úar─â membr─â UE ┼či a NATO, este absolut siderant─â. Un om cu oarecare cuno┼čtin┼úe istorice ┼či cu pu┼úin─â ├«n┼úelegere a lumii ├«n care tr─âie┼čte nu g─âse┼čte o explica┼úie logic─â", a mai spus decanul Facult─â┼úii de Istorie din cadrul Universit─â┼úii Bucure┼čti.