Parada Militară de Ziua Naţională (foto: mapn.ro)

Peste 2.400 de militari la parada militară de Ziua Națională / VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 1 decembrie 2023

Parada militară, organizată în București cu ocazia Zilei Naționale a României, adună peste 2.400 de militari și specialiști din diferite instituții importante, marcând cei 105 ani de la Marea Unire.

Ceremonia militară, care începe la ora 11:00, va prezenta un impresionant dispozitiv de defilare alcătuit din aproximativ 150 de mijloace tehnice, inclusiv avioane și elicoptere care vor survola Piața Arcului de Triumf, informează adevarul.ro.

O parte importantă a paradei va fi reprezentată de aproximativ 250 de militari străini, reprezentând state precum Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos.

Militarii străini vor defila cu 23 de mijloace tehnice, contribuind la atmosfera festivă care marchează Ziua Națională. După ceremonia oficială, publicul prezent în Piața Arcului de Triumf va avea ocazia să viziteze standuri expoziționale cu tehnică militară, care vor fi deschise până la ora 14:00.

Evenimentele din București se vor încheia vineri la ora 19.00, odată cu retragerea cu torțe a militarilor Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, care vor mărșălui pe traseul Palatul Cercului Militar Național – Calea Victoriei – Palatul Parlamentului – Palatul Cotroceni – sediul brigăzii.

În întreaga țară, unități militare celebrează evenimentul prin ceremonii și defilări cu personal și tehnică militară, iar Drapelul Național va fi arborat în toate instituțiile militare. În garnizoana Alba Iulia, ceremoniile vor continua cu depuneri de coroane și jerbe de flori la Monumentul „Marii Uniri”, iar ulterior va avea loc o impresionantă ceremonie militară în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918.

Mai multe pentru tine...