Kremlin (foto: Pixabay)

Orice atac asupra teritoriilor ucrainene anexate, considerat de Kremlin un atac asupra Rusiei

📁 Istorie recentă
🗓️ 30 septembrie 2022

Kremlinul a anunțat vineri că va considera atacurile asupra oricăror părți din regiunile Ucrainei pe care urmează să le anexeze în cursul zilei drept acte de agresiune împotriva Rusiei înseși.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a mai transmis reporterilor că Rusia va încorpora „de jure” în propriul teritoriu porțiuni din Ucraina care nu se află sub controlul forțelor ruse, ca parte a demersului său de a anexa patru regiuni ale Ucrainei, informează Agerpres.

Președintele rus Vladimir Putin va semna vineri tratatele privind anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie după ce separatiștii proruși din aceste regiuni au organizat așa-zise referendumuri în zonele ocupate militar din Ucraina.

Moscova declară că regiunile ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, ocupate în mare proporție sau parțial de trupele ruse sau de forțe proruse, fac parte din Rusia.

Întrebat de jurnaliști dacă un atac al Ucrainei asupra teritoriilor ucrainene despre care Rusia pretinde că sunt ale sale va fi considerat un atac asupra Rusiei, Peskov a răspuns: „Nici nu poate fi altceva”.

Mai multe pentru tine...