O tăbliță de piatră din timpul dinastiei Ming, descoperită lângă Marele Zid Chinezesc   jpeg

O tăbliță de piatră din timpul dinastiei Ming, descoperită lângă Marele Zid Chinezesc

📁 Istoria Chinei
Autor: Redacția
🗓️ 16 iunie 2020

O tăbliță de piatră datând din timpul domniei împăratului Wanli din dinastia Ming (1368-1644) a fost descoperită lângă o secțiune din Marele Zid Chinezesc din apropiere Beijing.

Tăblița are 55 centimetri lungime, 35 centimetri lățime și o grosime de 10 centimetri și cântărește circa 50 de kilograme și a fost descoperită de un îngrijitor care patrula de-a lungul secțiunii Xidalou a Marelui Zid Chinezesc din districtul Huairou, situat la nord de capitala Chinei.

Cercetătorul Shang Heng, de la Institutul pentru Patrimoniu Cultural din Beijing, susține că inscripțiile de pe tăbliță descriu lucrările de construcție unei părți a secțiunii Huairou a Marelui Zid Chinezesc.

Începând din mai 2019, autoritățile chineze au angajat mai mulți îngrijitori pentru protejarea secțiunii Huairou a zidului. Aceștia sunt responsabili cu adunarea gunoaielor şi împiedicarea încercărilor turiştilor de a escalada zone periculoase ale zidului. Până acum, acești îngrijitori au descoperit 11 relicve culturale, printre acestea numărându-se tăblițe de piatră.