O structură defensivă spectaculoasă, descoperită în zona de nord-est a județului Neamț (foto:  Facebook / Vasile Diaconu - archaeologist)

O structură defensivă spectaculoasă, descoperită în zona de nord-est a județului Neamț

📁 Preistorie
Autor: Redacția
🗓️ 23 octombrie 2023

O nouă și spectaculoasă structură defensivă, datând probabil din Epoca Bronzului Mijlociu, a fost identificată săptămâna trecută în zona de nord-est a județului Neamț, a anunțat arheologul Vasile Diaconu, pe pagina personală de Facebook.

„Împreună cu colegul meu Cristi am identificat un sistem de apărare complex, constituit dintr-un șanț și un val, cu o lungime de aproximativ 800 m și care închide o terasă medie. Șanțul are o lățime de aproximativ 20 metri, iar valul aproximativ la fel, înălțimea acestuia din urmă fiind de maxim 1 metru la ora actuală”, precizează arheologul Vasile Diaconu.

Foto:  Facebook / Vasile Diaconu - archaeologist
Foto: Facebook / Vasile Diaconu - archaeologist

„În incinta delimitată de șanț am descoperit materiale ceramice și piese litice specifice Bronzului Mijlociu. În zona respectivă mai există câteva fortificații și urmează să stabilim dacă putem vorbi despre un adevărat sistem de apărare al unei microzone”, a adăugat Vasile Diaconu.

Foto:  Facebook / Vasile Diaconu - archaeologist
Foto: Facebook / Vasile Diaconu - archaeologist