image

Mircea Arapu, o legendă a benzii desenate, prezent la Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: C. S.
🗓️ 12 august 2023

Mircea Arapu, o legendă a benzii desenate, este unul dintre invitații celei de-a 6-a ediții a Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov.

Dacă spunem 2023 în benzi desenate, spunem și 75 de ani de Pif, simpaticul cățel care a făcut copilăria multor români mult mai frumoasă!

În ultimii ani, de Pif s-a legat tot mai mult numele lui Mircea Arapu, unul dintre cei mai cunoscuți artiști români de benzi desenate și cel care a publicat în revista „Pif Gadget” peste treizeci de episoade din „Arthur, fantoma justițiară” și alte episoade cu Pif și Hercule sau Placid și Muzo.

image

Mircea Arapu a realizat albumul aniversar „HapPif Birthday Strips” (editura Vaillant, 2023) și a câștigat concursul lansat de Poșta Franceză pentru realizarea timbrului aniversar Pif.

Sâmbătă, 12 august, în Bastionul Țesătorilor, puteți să aflați mai multe despre albumul aniversar Pif și să ascultați povestea lui Mircea Arapu: ,,Pif și poveștile colorate, de la București la Paris — O pagină din Istoria benzii desenate românești"

Tot sâmbătă vă invităm să descoperiți creațiile lui Mircea Arapu care nu au legătură cu universul Pif, la lansarea revistei „Fabulafia nr. 19”, împreună cu Cristina Durică.

Oricine a citit măcar un număr al revistei „Pif Gadget” nu are cum să rateze ocazia de a se reîntâlni cu Pif, iar pentru cei mai tineri, 12 august este momentul perfect pentru a înțelege încântarea părinților atunci când povestesc despre Pif!

image

Cea de-a 6-a ediție a Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov a început vineri, 11 August 2023. Până duminică, în cele 4 locații – Casa Sfatului, Piața Sfatului, Bastionul Țesătorilor și Parcul Eroilor –, festivalul va reuni 30 de evenimente dedicate benzilor desenate și unora dintre cei mai importanți artiști BD din România și din străinătate.

Tema Festivalului din 2023 este istoria contrafactuală. Festivalul Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov este organizat de Muzeul Județean de Istorie Brașov.

Revista „Historia” este și în acest an partenerul Festivalului de Benzi Desenate Istorice Brașov.

FOTO (sus): Mircea Arapu (stânga) și istoricul Dodo Niță

Mai multe pentru tine...