cover FBDI BV 2024 02 png

„Legende istorice”, concurs național de benzi desenate pentru tineri 12-17 ani

Legendele au însoțit istoria Lumii, de la apariția istoriei scrise până în prezent!

Olimp, Troia, Lupoaica cu Romulus și Remus, cavaleri medievali, regi și regine, domnitori, sultani, haiduci, eroi din Războiul de Independență sau Războaiele Mondiale sunt doar câteva subiecte care vă pot inspira...

Apoi, educația istorică începe cu legendele din manualele de istorie. Cum ar fi pentru învățătorii, profesorii și colegii voștri să vadă aceste legende interpretate chiar de voi în benzi desenate ?

Dacă ai între 12 și 17 ani, faci bandă desenată și ești interesat de istorie, desenează cel puțin o planșă de benzi desenate având tema „Legende istorice și apoi trimite fotografia planșei, alături de numele tău întreg, vârsta și un număr de telefon mobil, la adresa salonbdbrasov@gmail.com, până cel mai târziu pe 26 iulie 2024.

Un juriu format din artiști de bandă desenată va juriza lucrările primite. Dacă organizatorii te vor anunța că ești selectat/ă, trimiți, tu sau un adult apropiat ție, planșa scanată la o rezoluție de minim 300 dpi și o vei regăsi în expoziția din cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2024.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate:

Premiul I în valoare de 500 lei.

Premiul II în valoare de 400 lei.

Premiul III în valoare de 300 lei.

3 mențiuni în valoare de 100 lei fiecare.

Mai multe pentru tine...