Kiev (captură video)

Kiev şi alte oraşe din Ucraina, lovite de atacuri ruse / VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 10 octombrie 2022

Mai multe explozii au avut loc luni dimineaţa în capitala ucraineană Kiev, precum şi în oraşele Lvov, Ternopil, Jitomir şi Dnipro, după ce Moscova a acuzat Ucraina că a orchestrat puternica explozie ce a avariat, sâmbătă, care leagă Rusia şi Peninsula Crimeea, informează agenţiile de presă internaţionale.

Radioul public ucrainean Suspilne a informat, citând serviciile de urgenţă, că exploziile de la Kiev au cauzat morţi şi răniţi, însă nu au fost prezentate cifre, relatează Agerpres.

„Mai multe explozii (au avut loc) în districtul Şevcenko (Şevcenskivskii), în centrul capitalei”, a anunţat la rândul său, pe mesageria Telegram, primarul capitalei Vitali Kliciko. "Detalii mai târziu", a adăugat el, potrivit Reuters.

Puţin mai târziu, Klicko a anunţat că atacurile de luni dimineaţa au vizat mai multe clădiri, dintre care unele fac parte din „infrastructura critică” a capitalei ucrainene.

La rândul său, guvernatorul regiunii Lviv (Lvov, Liov), Maxim Kozitski, a anunţat că oraşul din vestul Ucrainei, care până acum fusese în general ferit de lupte cu armata rusă, a fost bombardat luni dimineaţa.

„Au fost înregistrate lovituri asupra infrastructurilor energetice ale regiunii Lviv”, îndemnându-i pe locuitori „să rămână în adăposturi” în faţa „ameninţării cu noi atacuri”.

Explozii au fost raportate de asemenea la Lvov, Ternopil şi Jitomir, în vestul Ucrainei, precum şi în oraşul Dnipro din centrul acestei ţări.

Un incendiu uriaș a izbucnit sâmbătă dimineață pe podul peste strâmtoarea Kerci, ce leagă Rusia de Peninsula Crimeea. O întreagă secțiune din Podul Crimeei a fost fotografiată prăbușită în mare. Rusia anunță că incidentul a fost provocat de explozia unei mașini capcană.