„Istoria prinde viață” la a doua ediție a Festivalului Buridava

„Istoria prinde viață” la a doua ediție a Festivalului Buridava

În intervalul 5 - 6 august 2023, pentru al doilea an consecutiv, la Ocnele Mari-Vâlcea, în apropierea legendarei așezări dacice Buridava, Asociația Historia Renascita va oferi șansa incursiunii în timp tuturor pasionaților de istorie, în cadrul unui nou eveniment de reconstituire istorică, informează un comunicat al Asociației Historia Renascita.

Activitățile de reconstituire istorică, asigurate și coordonate de Historia Renascita se vor desfășura în parcul din imediata apropiere a esplanadei Ștrand din Ocnele Mari, acolo unde va fi instalată o tabără tematică istorică. Publicul amator de istorie și care dorește să afle mai multe despre modul de viață al înaintașilor noștri din urmă cu două mii de ani și despre civilizația din Dacia preromană și romană va putea asista la prezentări, demonstrații militare, ateliere civile interactive și demnstrative de arheologie experimentală susținute de membrii și voluntarii Historia Renascita și ai invitaților lor.

Programul activităților de reconstituire istorică va debuta sâmbătă, 5 august, la orele 11 și se va încheia la orele 21, în timp ce duminică, 6 august, se va desfășura în intervalul orar 11 – 16.

„Istoria prinde viață” la a doua ediție a Festivalului Buridava

Historia Renascita ține să mulțumească Primăriei Ocnele Mari și Consiliului Județean Vâlcea pentru deschidere, implicare și susținere a promovării patrimoniului istoric zonal prin activități de reconstituire istorică.

Mulțumiri speciale de asemenea domnilor Augustus Bărbulescu și Ovidiu Udrescu, cadre didactice universitare la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte din cadrul Universității din Pitești, cei care coordonează, începând din anul 2016, săpăturile sistematice care au loc an de an pe șantierul arheologic ,,Ansamblul Cetăților dacice” de la Ocnița - Buridava.

Publicul vâlcean va avea ocazia să înțeleagă mai aplicat și aprofundat ceea ce presupune reconstituirea istorică: combinarea cu succes a documentației istorice cu metodele arheologiei experimentale.

Așadar, vreme de două zile, motto-ul Historia Renascita: „Istoria prinde viață”, va deveni în zilele de 5 și 6 august 2023 și deviza Festivalului Buridava, la Ocnele Mari, Vâlcea.