Hitler se trage dintr-o familie de evrei!
Adolf Hitler a avut, probabil, atât strămoşi de culoare, cât şi evrei-exact acele grupuri etnice pe care voia să le extermine-, potrivit unor teste ADN efectuate recent în Statele Unite, informează express.co.uk.
Probele prelevate de la rudele liderului nazist l-au asociat pe acesta, din punct de vedere biologic, atât cu comunitatea evreiască, dar şi cu grupurile etnice din nordul Africii, precum triburile de berberi din Maroc.
Jurnalistul specializat în investigaţii Jean-Paul Mulders a intrat în posesia unui şerveţel aruncat de nepotul dictatorului, Alexander Stuart-Houston, în vârstă de 61 de ani, care locuieşte în Long Island (New York).
Jean-Paul Mulders a luat o mostră de ADN şi de la un văr austriac al lui Hitler, fermierul Norbert H.
Testele au relevat prezenţa unei verietăţi a cromozomului Y foarte rară în Germania şi în restul Europei Occidentale, însă comună în cadrul grupurilor etnice evreieşti şi nord-africane.
Această descoperire i-a determinat pe experţi să afirme că Adolf Hitler, adeptul teoriei "rasei superioare" ariene, provine din strămoşi migratori care s-au stabilit pe teritoriul Austriei. Jean-Paul Mulders a declarat că ambele teste ADN au prezentat o varietate genetică specifică, intitulată "Haplopgroup E1b1b", dovedind astfel "o asociere de necombătut" cu liderul nazist.
Jurnalistul a declarat:"Gena se găseşte în mod frecvent la berberii din Maroc, Algeria, Libia şi Tunisia, dar şi în cadrul comunităţilor de evrei Aşkenazi şi Sefarzi. De aceea, putem să presupunem că Hitler a fost înrudit cu rasele pe care le detesta".
Ronny Decorte, un specialist în genetică la Universitatea Catolică din Leuven din Belgia, a spus:"Hitler nu s-ar fi bucurat deloc să afle aceste lucruri. Rasele şi etnia reprezentau chestiuni centrale în filosofia nazistă. Îngrijorările lui Hitler referitoare la strămoşii lui nu erau nejustificate. Se pare că nu era «pur» şi nici «arian»".
Legătura genetică dintre Hitler şi "strămoşii săi migratori" ar putea data dintr-o perioadă cuprinsă între trei şi 20 de generaţii.