FOTO A fost găsită epava distrugătorului sovietic Moscova lângă Constanţa   Imagini subacvatice inedite jpeg

FOTO A fost găsită epava distrugătorului sovietic Moscova lângă Constanţa - Imagini subacvatice inedite

­čôü Al Doilea R─âzboi Mondial
Autor: Roxana Gl─âvan

După 70 de ani, epava distrugătorului Moscova a fost găsită la Constanţa, scrie Gândul. Nava sovietică a fost scufundată în anul 1941 în apele teritoriale ale României.

├Änc─â de anul trecut, mai multe firme particulare de scufund─âri anun┼úau c─â au g─âsit epava la 40 de metri ad├óncime, l├óng─â Constan┼úa. Acum, G├óndul scrie c─â distrug─âtorul a fost descoperit de o echip─â mixt─â de scafandri din Ucraina, Rusia ┼či Rom├ónia, care a lucrat mai bine de o lun─â pentru a localiza epava.

image

Misterul dispariţiei navei Moscova

├Än luna iunie a anului 1941, sovieticii au atacat coasta ┼ú─ârii noastre, deschiz├ónd focul asupra portului Constan┼úa cu distrug─âtoarele Moscova ┼či Harkov. Marina rom├ón─â s-a ap─ârat la r├óndul ei cu distrug─âtoarele Regina Maria ┼či M─âr─â┼čti, iar ├«n timpul retragerii distrug─âtorul Moscova a explodat, scufund├óndu-se.

Exist─â cel pu┼úin dou─â variante privind scufundarea distrug─âtorului:una spune c─â ar fi lovit o min─â marin─â, iar a doua variant─â c─â ar fi fost torpilat din gre┼čeal─â de un submarin sovietic.

Distrug─âtorul sovietic Moscova avea o lungime de 127, 5 metri, o l─â┼úime de 11, 7 metri ┼či c├ónt─ârea 2.623 de tone ├«nc─ârcat la capacitate maxim─â.

image
image
image