image

Florenţa interzice închirierea pe termen scurt a locuinţelor din centrul istoric al oraşului

📁 Istorie Urbană
Autor: C. S.
🗓️ 31 octombrie 2023

Florenţa, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Italia, a interzis noile închirieri pe termen scurt a spaţiilor de locuit din centrul istoric al oraşului, prin intermediul unor platforme precum Airbnb, în încercarea de a elibera mai multe locuinţe pentru localnici, transmite Agerpres.

Ca şi în alte oraşe europene, combinaţia dintre salariile mici, deficitul de proprietăţi, închirierile pe termen scurt a spaţiilor de locuit şi creşterea inflaţiei a alimentat o criză a locuinţelor în Italia, persoanele cu venituri reduse şi studenţii fiind în mod deosebit afectaţi.

Astfel de probleme există şi în regiuni mai îndepărtate, oraşul New York înăsprind reglementările privind închirierile pe termen scurt.

Lorenzo Fagnoni, preşedintele Property Managers Italia, o asociaţie a antreprenorilor care închiriază locuinţe în scop turistic, a declarat că aceste reguli reprezintă "o alegere total eronată, care contravine pieţei libere".

Guvernul italian lucrează la un proiect de lege care ar impune o şedere de minimum două nopţi în proprietăţile situate în centrele istorice ale oraşelor şi municipiilor cu o densitate mare de turişti.

De asemenea, fiecare proprietate rezidenţială închiriată turiştilor va avea nevoie de un număr de identificare la nivel naţional care va contribui la o evidenţă a închirierilor şi la respectarea regulilor.

Sursa foto: wikipedia.org

Mai multe pentru tine...