explozii jpg

Explozii în Kiev. Incendii și clădiri avariate în urma unui atac cu drone kamikaze / VIDEO

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 17 octombrie 2022

Mai multe explozii au fost auzite luni dimineață la Kiev. Autoritățile ucrainene au anunțat că mai multe drone kamikaze care au lovit clădiri rezidențiale din apropierea gării centrale din capitala ucraineană, provocând mai multe incendii și avarierea unor blocuri de locuit.

Trei explozii au fost auzite succesiv în jurul orelor 06:35, 06:45 și 06:58 (3:35, 3:45 și 3:58 GMT). Sirenele de alertă aeriană au răsunat cu puțin timp înainte de prima explozie, relatează Agerpres.

„Explozii la Kiev. Capitala a fost atacată cu drone kamikaze”, a declarat Andrii Iermak, șeful administrației prezidențiale de la Kiev, pe contul său de Telegram.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a comunicat pe Telegram despre patru explozii în cartierul Şevcenkovski din centrul capitalei ucrainene.

El a confirmat, de asemenea, că a fost vorba de un atac cu drone, publicând fotografia uneia dintre acestea pe care scria „Gheran-2”, numele rusesc al dronei „Shahed-136”.

În consecință, a spus Kliciko, un incendiu a izbucnit într-o clădire nerezidențială, iar mai multe clădiri de locuit au fost avariate.

Primarul Kievului a mai precizat că 18 persoane au fost salvate, în timp ce altele două se află încă sub dărâmături, potrivit informațiilor preliminare.

Acest atac intervine exact la o săptămână după ce o ploaie de rachete rusești a căzut asupra Kievului la ora de vârf a dimineții, în cel mai puternic atac asupra capitalei ucrainene de la începutul invaziei ruse în 24 februarie.

Foto sus: Captură video The Telegraph

Mai multe pentru tine...