image

Două bombardiere strategice rusești, interceptate în apropiere de coastele Alaskăi

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 19 octombrie 2022

Forțele aeriene ale SUA au interceptat, luni, două bombardiere rusești TU-95 în apropiere de coastele Alaskăi, a anunțat comandamentul pentru securitate aeriană al SUA și Canadei.

Avioanele rusești „au rămas în spațiul aerian internațional și nu au pătruns în cel al SUA sau al Canadei" și că activitatea rusă în zona de identificare americană nu este considerată „nici o amenințare și nici o provocare", precizează comandamentul pentru securitate aeriană al SUA și Canadei, conform Agerpres.

Ministerul rus al Apărării a anunțat, marți, că două bombardiere strategice Tu-95MS au efectuat un zbor de peste 12 ore deasupra Oceanului Pacific și mărilor Bering și Ohoțk, informează Reuters.

Aeronavele, care pot transporta inclusiv focoase nucleare, au fost escortate de avioane de luptă MiG-31 și au realimentat în aer, a menționat ministerul, precizând că a fost vorba de un „zbor programat deasupra apelor neutre" conform cu regulile aviatice internaționale.

Acesta a survenit într-un moment extrem de tensionat al războiului Rusiei cu Ucraina și al confruntării sale cu Occidentul, după ce NATO și SUA au indicat că se așteaptă la un test iminent al forțelor nucleare ruse,

Foto sus: Bombardier strategic Tu-95MS (© Sergey Krivchikov - Russian AviaPhoto Team / Wikimedia Commons)