Pasaport Rusia Pixabay

Cinci țări europene ar putea interzice intrarea turiştilor ruşi

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 23 august 2022

Cinci state membre ale Uniunii Europene ar putea interzice intrarea turiştilor ruşi pe teritoriile lor în cazul în care UE nu introduce o restricţie la nivelul blocului comunitar, a anunţat marţi ministrul de externe lituanian Gabrielius Landsbergis.

Conform oficialului lituanian, statele respective sunt Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania şi Polonia, toate având frontieră cu Rusia.

„Am discutat cu miniştrii din toate aceste ţări... Nu văd multe diferenţe din punct de vedere politic”, a declarat Landsbergis la Vilnius.

„Turiştii ruşi nu ar trebui să fie în Uniunea Europeană... Ţara lor este implicată în genocid”, a adăugat şeful diplomaţiei lituaniene.

Miniştrii de externe din UE vor analiza luni o propunere de interdicţie la nivelul UE contra turiştilor ruşi, relatează Agerpres.

Cancelarul german s-a opus luni unei astfel de interdicţii, afirmând că cetăţenii ruşi ar trebui să-şi poată părăsi ţara dacă ei nu sunt de acord cu politica Kremlinului. Este probabil ca şi alte ţări membre, precum Ungaria, să se opună unei interdicţii la nivelul Uniunii.

O interdicţie regională va trebui să aplice reguli uniforme pentru a bloca intrarea turiştilor ruşi, dar a permite accesul disidenţilor, a explicat Gabrielius Landsbergis.

La începutul săptămânii trecute, Finlanda s-a pronunţat pentru interzicerea intrării turiştilor ruşi în Uniunea Europeană.