Cei 30.000 de spectatori români de pe stadionul Allianz Arena din Munchen au cântat la unison imnul național al României (foto: captură video Youtube / Euronews Romania)

Cea mai categorică victorie a echipei naționale de fotbal a României la un Campionat European

📁 Istoria Sportului
Autor: Redacția
🗓️ 17 iunie 2024

Naționala de fotbal a României a debutat, luni, la Campionatul European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, cu o victorie senzațională (3-0) cu Ucraina, pe stadionul din Munchen.

Cele trei goluri ale României au fost înscrie de Nicolae Stanciu (min. 29), Răzvan Marin (min. 53) și Denis Drăguș (min. 27), aceasta fiind cea mai categorică victorie a echipei naționale de fotbal a României la un Campionat European.

De remarcat că acesta e doar al doilea succes pentru naționala României, în cele șase participări la Campionatele Europene de fotbal, relatează adevarul.ro.

Precedenta victorie, singura de până acum, fusese obținută la Euro 2000. Doar că atunci tricolorii au învins Anglia (3-2) în ultima partidă din faza grupelor, grație unui penalty transformat de Ionel Ganea, în minutul 89. România a obținut calificarea în fazele eliminatorii, dar a fost învinsă de Italia, în sferturi, scor 0-2.

Cei 30.000 de spectatori români de pe stadionul din Munchen au cântat la unison imnul național al României, înaintea meciului de debut al României la Campionatul European de fotbal - EURO 2024, relatează Euronews Romania (video jos).

Mai multe pentru tine...