Câștigătorul concursului organizat de Historia și Fundația Calea Victoriei   Tema Enigmaticul Ev Mediu jpeg

Câștigătorul concursului organizat de Historia și Fundația Calea Victoriei - Tema Enigmaticul Ev Mediu

Autor: Redacția
🗓️ 11 februarie 2014

Câștigătorul concursului nostru este:

Monica Marton

Abonează-te la newslettersi răspunde corect la întrebarea:Care este ultimul maestrul al Ordinului Cavalerilor Templieri ?şi eşti înscris automat în extragerea finală. 

Trimite răspunsul pe adresa de e-mail  concurs.historia@historia.ro  împreună cu datele tale de contact (nume complet, telefon). Câştigătorul va fi publicat în data de21 februarie.

Premiul consta intr-o bursa (participare gratuita) la cursul  Enigmaticul Ev Mediu – Stralucirea si Umbrele unei civilizatii,  organizat de Fundatia Calea Victoriei.

Descriere Premiu

Cursul despre Enigmaticul Ev Mediu – Stralucirea si Umbrele unei civilizatii, sustinut de istoricul Monica Neatu, începe luni 24 februarie, de la ora 19:00.

Evul mediu reprezinta o epoca definitorie din istoria civilizatiei si artei europene, in ciuda asocierii sale cu tot soiul de stereotipuri. Vom depasi prejudecatile construite in jurul acestor o mie de ani de istorie europeana si vom cauta sa descoperim enigmaticului ev mediu, sa intelegem viata femeilor si barbatiilor din acea epoca, sa le aflam preocuparile, placerile, dar si angoaselor.

Calauze ne vor fi miniaturi si cronici de tot felul, dar si cateva lucrari de specialitate ce au disecat fenomenul in fel si chip. Cu ajutorul lor, vom incerca sa aflam soarta misteriosilor templieri, secretele catedralelor medievale si a diverselor manuscrise uitate de lume.

Temele celor trei ateliere sunt:

1. Cruciadele – razboi sfant sau goana dupa aur? Cum definim cruciadele si ce au simbolizat ele pentru societatea medievala. Misteriosii templieri. Istoria unui ordin militaro-religios. Cum s-a nascut legenda templierilor? Ce se afla dincolo de legenda?

2. Femininul intre angelic si demonic. De la doamnele trubadurilor la vrajitoarele inchizitiei, cand s-a produs transformarea? Masculinul si femininul medieval – de la stereotipuri la realitati traite.

3. Minunatul ev mediu. „Renasterile” medievale. Catedralele si secretele lor-de la romanic la gotic. Cateva inventii si descoperiri tehnice ale evului mediu.  Umanismul medieval si vremea universitatilor.

Lector:Monica Neatu

Data incepere:24 Februarie 2014;Ora curs:19:00

Numar ateliere:3

Frecventa:saptaminal, luni

Locul desfasurarii:Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)

Detalii la www.victoriei.ro

Click aici pentru regulamentul concursului