Casa memorială Rembrandt din Amsterdam (foto: Johnbod / Wikimedia Commons)

Casa memorială Rembrandt din Amsterdam, redeschisă după renovare / VIDEO

📁 Muzee
Autor: Redacția
🗓️ 20 martie 2023

Casa memorială Rembrandt din Amsterdam, care a fost reședința pictorului Rembrandt van Rijn în secolul al XVII-lea, a fost redeschisă publicului după ample lucrări de renovare.

Numită și „Rembrandthuis” sau „Rembrandt House”, casa memorială Rembrandt din Amsterdam a fost extinsă cu cinci noi încăperi, a precizat directoarea Milou Halbesma în cadrul unei prezentări prilejuite de redeschidere.

„Ne-am mărit cu circa o treime, iar acum prezentăm mai multe despre viața personală și procesul de creație ale pictorului”, a spus Halbesma, conform Agerpres .

Închisă timp de cinci luni pe perioada renovărilor, casa memorială Rembrandt expune acum „Titus at His Desk”, un portret din 1655 al fiului lui Rembrandt. La circa 400 de ani după ce Rembrandt și-a imortalizat propriul fiu, care s-a născut în această casă, tabloul revine pentru trei luni la locul său de origine.

Soția lui Rembrandt, Saskia van Uylenburgh, a născut patru copii, dintre care trei pierduți în primele săptămâni de viață (Rombertus în 1635, Cornelia în 1638 și din nou Cornelia în 1640). Titus, născut în 1641, a fost singurul supraviețuitor, stins însă prematur, în 1668, cu un an înaintea tatălui său.

Foto sus: Casa memorială Rembrandt din Amsterdam (foto: Johnbod / Wikimedia Commons

Mai multe pentru tine...