Bilanţul cutremurelor din Turcia şi Siria a trecut de 17.000 de morţi (foto: captură video BBC)

Bilanţul cutremurelor din Turcia şi Siria a trecut de 17.000 de morţi

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 9 februarie 2023

Bilanţul victimelor cutremurului din Turcia şi Siria a continuat să crească, ajungând la peste 17.000 de morţi, iar şansele de supravieţuire scad tot mai mult după trei zile de la dezastru.

În acelaşi timp, criticile tot mai mari în legătură cu reacţia autorităţilor l-au obligat pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan să recunoască deficienţele în răspunsul guvernului. Pe de altă parte, creşte furia populară şi în legătură cu standardele de construcţie.

Bilanțul victimelor cutremurelor de luni din Turcia a crescut la 14.014 morți, a anunțat președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan. Mai bine de 63.000 de persoane au fost rănite.

Aflat în vizită în provincia Gaziantep, afectată de cutremur, Erdoğan a declarat că peste 6.400 de clădiri au fost distruse și că Turcia își propune să construiască noi clădiri cu trei și patru etaje în regiune în termen de un an, relatează Reuters.

Cel mai recent bilanț al morților din Siria - furnizat de oficiali guvernamentali sirieni și de un grup de salvare din nord-vestul țării, controlat de rebeli - a ajuns la 3 162 de morți. Astfel, numărul total al victimelor din ambele țări se ridică acum la 17 176.

Experții au declarat că este posibil ca bilanțul să crească.

Citește mai multe amănunte pe adevarul.ro