Aviaţia britanică a vrut să îl răpească pe Hitler jpeg

Aviaţia britanică a vrut să îl răpească pe Hitler

📁 Al Doilea Război Mondial
🗓️ 31 ianuarie 2011

Aviaţia militară britanică-Royal Air Force (RAF)-a vrut să îl răpească pe Adolf Hitler în primăvara anului 1941 cu ajutorul pilotului personal al dictatorului, Hans Bauer, pe care britanicii sperau să îl convingă să devină agent dublu, informează express.co.uk, citat de Mediafax.Potrivit unor documente de arhivă datând din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, conducerea RAF a conceput un plan de răpire a lui Hitler şi de aducere a dictatorului nazist în Marea Britanie. Directorii RAF afirmau la acea vreme că l-ar fi convins pe pilotul personal al Fuhrer-ului să conducă avionul acestuia peste Canalul Mânecii şi să aterizeze în Marea Britanie.Potrivit acestui plan, avionul lui Hitler trebuia să aterizeze pe un mic aeroport din comitatul Kent, de unde dictatorul urma să fie preluat de un regiment militar şi transportat cu automobilul până la Londra.Mulţi ofiţeri din RAF, printre care se număra şi Arthur Bomber Harris, păreau convinşi de faptul că Hans Bauer urma să trădeze cauza nazistă şi să devină agent dublu.

Detaliile complotului au fost descoperite de Andy Saunders, un scriitor şi istoric în domeniul aviaţiei militare. El a descoperit o serie de documente la National Archives din Kew, un oraş la sud de Londra, care descriau în amănunt pregătirile făcute de armata britanică în aşteptarea avionului liderului german.Potrivit acestor documente, britanicii se aşteptau ca Hitler să sosească pe aeroportul Lympne din comitatul Kent pe 25 martie 1941.Sir Arthur Bomber Harris, comandantul diviziei Bomber Command, a ordonat amplasarea unui dispozitiv militar de antiaeriană în jurul aeroportului. Militarii britanici au fost anunţaţi că un avion special german-celebrul Focke-Wulf Condor-ar putea să aterizeze în acea zi şi au primit ordinul de a nu-l doborî.

Vestea potrivit căreia Bauer, un general în armata SS, ar putea să îi trădeze pe nazişti, s-a răspândit foarte repede printre militarii britanici. Ginerele lui Hans Bauer, un bulgar care se numea Kiroff, ar fi lăsat "să îi scape" această informaţie în biroul ataşatului militar britanic din Sofia.Însă avionul Fuhrer-ului nu a sosit niciodată şi, după toate aparenţele, Hans Bauer i-a rămas fidel lui Hitler.Hans Bauer a fost capturat de armata sovietică la Berlin, după sinuciderea lui Hitler, şi a fost încarcerat până în anul 1958.