Casa Memorială „Elena Farago” din Craiova (© Facebook / Cosmin Vasile)

Au început lucrările de restaurare a Casei Memoriale „Elena Farago”

📁 Patrimoniu
Autor: Redacția
🗓️ 12 iulie 2024

Consiliul Județean (CJ) Dolj a început lucrările de restaurare a Casei Memoriale „Elena Farago” din Craiova, care urmează să fie inclusă în circuitul istoric și turistic al județului.

Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, a anunțat că în interior se lucrează deja la renovarea și reamenajarea spațiilor, care ulterior vor fi dotate cu mobilierul restaurat ce a aparținut poetei, dar și cu mobilier nou și echipamente digitale necesare funcționării ca hub digital.

Casa Memorială „Elena Farago” aparține de Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” și, potrivit președintelui CJ Dolj, alte două clădiri ale bibliotecii vor fi incluse în spațiul hub-ului și vor beneficia de lucrări și dotări prin acest proiect.

„De asemenea, curtea va fi modernizată și va fi amenajată cu mobilier urban și zone verzi. Renovarea casei poetei Elena Farago este prinsă într-un proiect mult mai amplu, care include reabilitarea sediilor a trei biblioteci și dotarea a 30 de bibilioteci din întreg județul. Valoarea totală a proiectului, cu finanțare europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență, este de aproape 16 milioane de lei”, precizează președintele CJ Dolj.

Casa Memorială „Elena Farago” este o clădire declarată monument istoric parte componentă a Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” Dolj, în care a locuit poeta Elena Farago, din 1907, când s-a stabilit în Craiova, până la moartea sa, în 1954.

Foto sus: Casa Memorială „Elena Farago” din Craiova (© Facebook / Cosmin Vasile)

Mai multe pentru tine...