Au fost găsite două sonate necunoscute ale lui Vivaldi într o arhivă din Marea Britanie jpeg

Au fost găsite două sonate necunoscute ale lui Vivaldi într-o arhivă din Marea Britanie

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Redacția
🗓️ 19 noiembrie 2010

Două sonate pentru vioară compuse de Antonio Vivaldi, necunoscute publicului larg, au fost descoperite de experţii britanici într-o colecţie de manuscrise, unde au rămas ascunse timp de 270 de ani, informează bbc.co.uk.

Cele două sonate, despre care experţii afirmă că au fost compuse pentru muzicieni amatori, au fost descoperite într-un manuscris de 180 de pagini, care a fost donat arhivelor Foundling Museum din Londra.Una dintre cele două compoziţii-Sonata in C-va fi interpretată duminică, de orchestra La Serenissima a Universităţii Hope din Liverpool, în cadrul Cornerstone Festival. Potrivit reprezentanţilor acestei instituţii, spectacolul de duminică constituie primul prilej de a interpreta această sonată în epoca modernă.Antologia de manuscrise a fost alcătuită între anii 1715 şi 1725 şi conţine lucrări compuse de Vivaldi, Handel, Corelli şi Purcell.

Colecţia a fost achiziţionată de omul de afaceri Gerald Coke, care a donat-o arhivelor Foundling Museum din Londra în 2008.

Deşi cele două sonate poartă semnătura lui Vivaldi în acel manuscris, experţii au aflat de existenţa lor abia după ce antologia a fost catalogată de muzeul londonez.

Compozitorul italian Antonio Vivaldi, celebru pentru ciclul Anotimpurilor, este cel mai important reprezentant al barocului muzical veneţian. Prolificul muzician italian a compus 50 de opere, peste 500 de concerte şi aproximativ 90 de sonate.