Au fost descoperite fosilele unui monstru marin de acum 12 milioane de ani jpeg

Au fost descoperite fosilele unui monstru marin de acum 12 milioane de ani

­čôü Antichitate
Autor: Redac╚Ťia
­čŚô´ŞĆ 1 iulie 2010

Cercet─âtorii au descoperit fosilele vechi de 12 milioane de ani a unei balene cu din┼úi imen┼či, ├«n de┼čertul din Peru, informeaz─â BBC.

Numit─â Leviathan, balena ar fi avut 17 metri lungime ┼či se aseam─ân─â foarte mult cu ca┼čalotul, cunoscut ┼či sub denumirea de balana sperm. ├Äns─â, ├«n timp ce ca┼čalotul este un mamifer pasiv, Leviathan a fost un pr─âd─âtor agresiv, ce se hr─ânea cu creaturi marine de talie mare, cum ar fi delfini, foci ┼či chiar alte balene."A fost un fel de monstru marin. Este interesant de amintit c─â, ├«n aceea┼či perioad─â ┼či ├«n acelea┼či ape, a existat un alt monstru, un rechin gigant, de 15 metri lungime. E posibil ca cei doi mon┼čtri s─â fi fost inamici", a declarat Christian de Muizon, directorul Muzeului de Istorie Natural─â din Paris.

image

Craniul de 3 metri al creaturii a fost descoperit ├«n sudul statului Peru, ├«n 2008. Din┼úii aveau mai bine de dou─â ori lungimea ┼či diametrul celor descoperi┼úi la balenele sperm moderne ┼či erau pozi┼úiona┼úi pe maxilarul superior ┼či cel inferior. Ca┼čalotul ├«n schimb, are din┼úi numai pe maxilarul inferior.Cercet─âtorii nu ┼čtiu de ce au murit aceste balene, dar sunt de p─ârere c─â, odat─â cu schimbarea mediului, ┼či creatura a trebuit s─â-┼či schimbe obiceiurile de alimenta┼úie.