image

Atac masiv al Rusiei împotriva instalațiilor energetice din mai multe regiuni ale Ucrainei

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 31 octombrie 2022

Un atac masiv al Rusiei a avut loc luni dimineață împotriva instalațiilor energetice din mai multe regiuni ale Ucrainei, a anunțat președinția ucraineană.

„Teroriștii ruși au lansat, încă o dată, un atac masiv împotriva instalațiilor sistemului energetic în mai multe regiuni”, a transmis un consilier al președinției ucrainene, Kirilo Timoșenko, citat de Agerpres.

„Unele dintre rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană, în timp ce altele și-au atins ținta”, a adăugat el.

Explozii s-au auzit la Kiev luni, iar autoritățile ucrainene au raportat lovituri de rachete rusești în toată țara, după ce Moscova a acuzat Kievul pentru atacul asupra flotei sale de la Marea Neagră și s-a retras dintr-un acord ce permite transporturile de cereale ucrainene.

Rusia suspendă participarea la acordul asupra exporturilor de cereale ucrainene

Rusia a anunțat sâmbătă că își suspendă participarea la acordul ce asigură continuarea exporturilor de cereale ucrainene, vitale pentru aprovizionarea alimentară a țărilor sărace, după atacul cu drone care a vizat în timpul dimineții nave rusești în Crimeea, informează France Presse.

„Având în vedere actul terorist efectuat de regimul de la Kiev cu participarea unor experți britanici împotriva navelor Flotei Mării Negre și a navelor civile implicate în securitatea coridoarelor cerealiere, Rusia își suspendă participarea la implementarea acordului asupra exportului de produse agricole din porturile ucrainene”, a anunțat Ministerul rus al Apărării pe canalul Telegram.