explozie jpg

Armata rusă confirmă atacurile asupra infrastructuri energetice din Ucraina

📁 Istorie recentă
Autor: Redacția
🗓️ 18 octombrie 2022

Armata rusă a confirmat marţi că a atacat infrastructuri energetice din Ucraina în cadrul unei serii de bombardamente care au întrerupt alimentarea cu apă şi curent electric în mai multe oraşe ucrainene, printre care şi Kievul.

„Forţele armate ruse au continuat să lovească cu arme aeriene şi maritime de înaltă precizie şi cu rază lungă de acţiune comandamentul militar şi sistemele energetice ale Ucrainei”, arată raportul zilnic al ministerului apărării de la Moscova, citat de Agerpres. Documentul afirmă că „toate ţintele au fost atinse”.

O femeie şi-a pierdut viaţa, iar trei persoane au fost rănite în urma unei lovituri a Rusiei, luni dimineaţă, asupra imobil rezidenţial din centrul Kievului, a anunţat primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, subliniind că este deocamdată un bilanţ provizoriu al seriei de atacuri cu drone kamikaze efectuate de Rusia împotriva Kievului în cursul dimineţii, relatează AFP şi Ukrinform.

„Corpul fără viaţă al unei femei a fost găsit printre dărâmături. Trei răniţi au fost spitalizaţi”, a indicat Kliciko pe reţele de social media, precizând că „o altă persoană se află încă sub dărâmături”.

Ministrul de interne ucrainean, Denis Monastîrski, a declarat că există victime umane şi în alte oraşe ucrainene care au fost atacate de forţele ruse luni dimineaţă, fără să indice vreo cifră exactă, potrivit Reuters.

Mai multe atacuri ruseşti au vizat luni dimineaţă infrastructuri cruciale în trei regiuni din Ucraina, inclusiv capitala Kiev, lăsând „sute de localităţi” fără electricitate, a anunţat premierul ucrainean Denis Şmîgal.

Foto: Captură video Youtube