„Ziua Z: Filmele pierdute” – în exclusivitate pe HISTORY® jpeg

„Ziua Z: Filmele pierdute” – în exclusivitate pe HISTORY®

HISTORY®, canalul factual numărul 1 din România¹, va prezenta o nouă perspectivă asupra uneia dintre cele mai importante operațiuni militare din Al Doilea Război Mondial, în „Ziua Z:Filmele pierdute”. Episoadele vor fi transmise în fiecare sâmbătă, începând cu 6 decembrie, la ora 21:00.

Folosind filmări color nou-descoperite, acest documentar prezintă o cronică a celui mai mare atac amfibiu din istorie. Mișcarea militară a inclus 5.000 de vase Aliate care au adus 160.000 de soldați pe o fâșie de plajă de 80 de km din Normandia. Se estimează că 10.000 de soldați au murit atunci, majoritatea în primele zile de la debarcare.

„Ziua Z:Filmele pierdute” va prezenta această săptămână crucială prin mărturii ale soldaților din ambele tabere, concentrându-se asupra a trei unități din armata americană și cea germană. Prin această relatare se demonstrează că victoria Aliaților nu a fost obținută într-o singură zi sângeroasă, precum crede multă lume. De fapt, au fost nevoie de săptămâni de luptă acerbă, până când Aliații au reușit să pună piciorul în siguranță pe pământul inamicului. În final, numărul final de decese a depășit cu mult numărul celor uciși în Normandia.

“Ziua Z” rămâne una dintre cele mai importante puncte de cotitură din Cel De-al Doilea Război Mondial, pe care puțini au cunoscut-o în detaliu, până acum.

Despre HISTORY®

HISTORY® este oteleviziune factuală ce prezintă o multitudine de personaje care împărtăşesc poveşti din trecut şi din prezent. La HISTORY®, limitele sunt împinse până la extrem, negocierile sunt câştigate şi noi detalii inedite ies mereu la iveală.

HISTORY® estenumărul 1 pe nişa televiziunilor de documentare din România şi principala televiziune din portofoliul A+E Networks UK. HISTORY a aderat la ARMA în 2013, când a lansat un feed de transmisie localizat, putând astfel asigura grile de programe personalizate pentru România. Televiziunile HISTORY şi HISTORY HD sunt disponibile prin Digi, Romtelecom, UPC, iNES IPTV şi Orange TV.

Pentru mai multe detalii puteţi accesa site-ul local HISTORY, pagina de Facebook HISTORY Româniasau canalul local de YouTube