Ziua porților deschise  pe șantierul școală de la Costești Cetățuie jpeg

Ziua porților deschise pe șantierul-școală de la Costești-Cetățuie

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 15 iulie 2021

Participanții la prima școală de vară de arhitectură și arheologie organizată la Cetățile dacice din Munții Orăștiei vă invită sâmbătă, 17 iulie, începând cu ora 10 la Ziua porților deschise în situl Costești-Cetățuie.

Programul cuprinde vizite ghidate în sit, prezentarea rezultatelor cercetărilor arheologice, ale documentării de arhitectură și ale intervențiilor de întreținere și conservare primară a zidurilor antice, desfășurate în cadrul școlii de vară.

Vă vor fi gazde și ghizi studenții care pe parcursul celor două săptămâni au luat contact cu problemele și temele specifice ale cercetării și protejării monumentelor arheologice, într-o abordare aplicată, interdisciplinară.

Programul include și o expoziție a propunerilor de prezentare și interpretare a sitului arheologic, formulate de participanții la școala de vară. Alături de studenți vor fi prezenți îndrumătorii – arheologi, arhitecți, restauratori – care au coordonat modulele de specialitate ale școlii de vară.

ArheoArhitectura reprezintă un program educațional interdisciplinar, dedicat studenților de la facultățile de istorie-arheologie și arhitectură, desfășurat în perioada 4-18 iulie 2021 în siturile dacice și la Baza Didactică, Arheologică şi de Cercetări Interdisciplinare „Hadrian Daicoviciu” - Grădiştea de Munte a Universităţii Babeş-Bolyai. Școala de vară este organizată de Șantierul arheologic Cetățile Dacice din Munții Orăștiei, Universitatea Babeș-Bolyai, Institutul Național al Patrimoniului, Asociația Monumentum și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, cu sprijinul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei și al Consiliului Județean Hunedoara, prin Direcția Generală Administrarea Monumentelor și Promovare Turistică.