Ziua Porților Deschise la Castelul Bánffy din Borșa, județul Cluj jpeg

Ziua Porților Deschise la Castelul Bánffy din Borșa, județul Cluj

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 15 septembrie 2021

Fundația Transilvania Trust în parteneriat cu Biserica Reformată cu Două Turnuri din Cluj-N. organizează în data de 19 septembrie 2021 de la ora 12:00 Ziua Porților Deschise la Castelul Bánffy din Borșa.  

Clădirea, care până nu demult a funcționat ca sanatoriu nefiind posibilă vizitarea, în această zi se va deschide publicului, iar monumentul istoric va fi prezentat cu ocazia vizitelor ghidate. Totodată, în curtea castelului va avea loc vernisajul expoziției itinerante Castele și cetăți de pe Valea Someșului, informează un comunicat al Fundației Transilvania Trust.

Expoziția prezintă unsprezece monumente din județul Cluj – unele mai populare, altele mai puțin cunoscute. Câteva dintre acestea servesc drept exemple pozitive, dar există și multe clădiri, ale căror istorii tragice se desfășoară în fața ochilor noștri. Un prim pas în demersul nostru este să atragem atenția asupra acestor valori culturale, păstrarea acestuia fiind responsabilitatea noastră comună.

Accesul la evenimentul de duminică este gratuit și se desfășoară cu respectarea regulilor de protecție, purtarea măștii în spațiile închise și distanțarea socială fiind obligatorii!

Program:

12.00 Vernisajul expoziției Castele și cetăți de pe valea Someșului
13.00 Vizită ghidată în limba română
15.00 Vizită ghidată în limba maghiară