Ziua Internaţională a Voluntariatului la Muzeul Naţional de Artă al României jpeg

Ziua Internaţională a Voluntariatului la Muzeul Naţional de Artă al României

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 28 noiembrie 2014

Vineri, 5 decembrie 2014, Muzeul Naţional de Artă al României sărbătoreşte Ziua Internaţională a Voluntariatului printr-o serie de activităţi dedicate adolescenţilor dornici să se implice în proiectele muzeului şi interesaţi să facă o schimbare în comunitatea din care fac parte.

Pe parcursul acestei zile participanţii vor experimenta două metode de educaţie nonformală, Fishbowl Discussion şi ProAction Café, vor împărtăşi idei şi opinii despre voluntariat, spirit comunitar şi maniera în care muzeul este perceput de tineri astăzi, contribuind la construirea unui spaţiu în care părerile adolescenţilor contează şi sunt integrate în proiectele muzelui.

Activităţile desfăşurate de Ziua Internaţională a Voluntariatului au loc atât dimineaţa, în intervalul orar 10:00-12:30, cât şi după-amiaza, în intervalul orar 14:30-17:00, pentru a asigura participarea elevilor, indiferent de programul şcolar. Activităţile au loc în Galeria Naţională şi în expoziţia temporară „ARS AMANDI:Tema iubirii în pictura europeană a secolelor XVI-XIX”.

Intrarea este liberă pentru elevii de liceu, pe baza completării unui formular de înscriere disponibil accesând acest link bit.ly/ziv_2014, care trebuie trimis la adresa adolescent@art.museum.ropână joi, 4 decembrie 2014.Liceeni vor primi la final o diplomă de participare.

Evenimentul este organizat şi facilitat de voluntarii liceeni ai muzeului, membri ai CADO – Consiliul Adolescenţilor la MNAR.

CADO-Consiliul Adolescenţiloreste un amplu program educativ şi de voluntariat, unic în muzeele din România, derulat de Muzeul Naţional de Artă al României pe parcursul întregului an şcolar. Şaptesprezece liceenii, selectaţi în urma unui proces de recrutare, fac parte din Consiliul Adolescenţilor în anul şcolar 2014-2015. Aceştia au ocazia să descopere lucruri inedite despre muzeu, să se implice în realizarea proiectelor dedicate adolescenţilor şi să promoveze activităţile pentru tineri desfăşurate în cadrul instituţiei.

Program 5 decembrie 2014:

Orele10:00-12:30:

-Fishbowl Discussionpe tema “Imaginea voluntariatului în societate”

-Fishbowl Discussionpe tema “Voluntariatul şi valorile voluntarului”

-ProAction Cafépe tema spiritului comunitar şi a voluntariatului în muzee

Orele 13:00-14:00:

-Sesiune de Q&A cu voluntarii muzeului

Orele 14:30-17:00:

-Fishbowl Discussionpe tema “Imaginea voluntariatului în societate”

-Fishbowl Discussionpe tema “Voluntariatul şi valorile voluntarului”

-ProAction Cafépe tema spiritului comunitar şi a voluntariatului în muzee