Zilele Europene ale Arheologiei la Muzeul George Severeanu

Zilele Europene ale Arheologiei la Muzeul George Severeanu

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 16 iunie 2024

Muzeul Municipiului București sărbătorește Zilele Europene ale Arheologiei la Muzeul George Severeanu (Str. Henri Coandă, nr. 26) în ziua de vineri, 14 iunie 2024.

La Muzeul George Severeanu vor avea loc ghidaje gratuite în ziua de vineri 14 iunie 2024, informează un comunicat al Muzeului Municipiului București (MMB).

Specialiștii MMB vor oferi informații despre bogata colecție de antichități găzduită de muzeu și vor răspunde întrebărilor vizitatorilor despre arheologie, artefacte și antichitate. Bilete online disponibile prin BookTes.

 Conferința „Axiopolis. Un mare centru de pe frontiera romană și bizantină a Dunării de Jos (sec. III a.Chr. – XI p.Chr.)”

La ora 18.00, muzeul va găzdui un eveniment special - Conferința „Axiopolis. Un mare centru de pe frontiera romană și bizantină a Dunării de Jos (sec. III a.Chr. – XI p.Chr.)”, care va pune în evidență cele mai importante momente din istoria sitului. Conferința va fi susținută de Ioan Carol Opriș. Preț bilet - 10 lei. Mai multe detalii aici.

Cea de-a XV-a ediție a evenimentului Zilele Europene ale Arheologiei (14-16 iunie 2024), este organizată de Ministerul Culturii din Franța în parteneriat cu L’Institut national de recherches archéologiques préventives – INRAP. Evenimentul este coordonat la nivel național de Institutul Național al Patrimoniului.