Zilele Europene ale Arheologiei la Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci

Zilele Europene ale Arheologiei la Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 13 iunie 2024

Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci în parteneriat cu Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați, organizează vineri, 14 iunie 2024, Zilele Europene ale Arheologiei. În cadrul evenimentului membrii Clubului de Istorie „Excelsior” se vor deplasa în situl Negrilești unde au loc săpături arheologice.

Vor asista la o prezentare făcută de muzeografii Costel Ilie și Paul Ciobotaru despre istoricul sitului dar și tainele meseriei de arheolog, descoperind la fața locului cum au loc săpăturile, informează un comunicat al Muzeului de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci.

Educația prin/pentru patrimoniu, în sine, se bazează pe ideea că patrimoniul oferă elevilor posibilitatea de a se angaja în experiențe care îi fac să învețe lucruri noi. Aceștia nu dobândesc numai cunoștințe despre un context anume, ci patrimoniul, le oferă un context de învățare, în care vor dobândi o gamă mai largă de competențe. Ca atare, este modul cel mai adecvat de promovare a competențelor de învățare. Educația prin/pentru patrimoniu promovează utilizarea mediului cultural şi natural, deoarece se bazează pe învățarea activă sau prin descoperire; îi îndeamnă pe elevi să analizeze şi să discute rezultatele analizelor lor, precizează comunicatul citat.

Situl arheologic Negrileşti este inclus în Lista Monumentelor Istorice din anul 2004, la poziţia 57, cod Gl-I-s-B-02988, are o suprafaţă de aproximativ 10.000 mp şi se află situat în curtea şcolii gimnaziale din sat.

Anul acesta are loc a XV-a ediție a evenimentului Zilele Europene ale Arheologiei (ZEA), în perioada 14-16 iunie 2024, organizată de Ministerul Culturii din Franța în parteneriat cu L’Institut national de recherches archéologiques préventives – INRAP.