Memorial Ipotesti - Centrul National de Studii "Mihai Eminescu"

Zilele Eminescu, la Memorialul Ipotești

Memorialul Ipotești - Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” va organiza, în perioada 13-16 iunie, Zilele Eminescu, cu prilejul împlinirii a 134 de ani de la moartea marelui poet.

Manifestările vor începe pe 13 iunie cu „Festivalul de debut”, la care participă poeți care au debutat editorial în 2022 și sunt înscriși în concursul pentru Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu”- Opus Primum. Programul festivalului cuprinde ateliere de Spoken Word, coordonate de Cosmin Perșa, dar și o masă rotundă despre poezia contemporană, informează un comunicat de presă Memorialului Ipotești.

Pe 15 iunie, începând cu ora 9.00, în Bisericuța familiei Eminovici, va avea loc un Te Deum, urmat de depuneri de flori la bustul lui Mihai Eminescu de la Memorialul Ipotești.

Zilele Eminescu, la Memorialul Ipotești - Centrul National de Studii "Mihai Eminescu"

De la ora 10.00, în Sala de expoziții temporare „Horia Bernea”, se va desfășura ceremonia de acordare a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” - Opus Primum. Acordarea premiului va fi precedată de masa rotundă „Poezia de debut în anul 2022”, cu participarea membrilor juriului, respectiv Al. Cistelecan, Mircea A. Diaconu, Alex Goldiș, Mihai Iovănel, Andreea Pop, Adriana Stan și Andrei Terian, dar și de recitalul poeților nominalizați.

De la ora 17.00, va începe Colocviul de exegeză literară, ediția a VII-a, In honorem Edgar Papu.

Pe 16 iunie, de la ora 18.00, Memorialul Ipotești, în parteneriat cu Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani, organizează, la Cinema Unirea, evenimentul „În numele poeziei, în numele poetului”, care cuprinde un recital al actorilor Teatrului „Mihai Eminescu”, „Copyright poetic” - ultima înregistrare a lui Ion Caramitru recitând din Eminescu și expoziția foto „Căutându-l pe Eminescu”.