„Monumente 3D. Digitizarea patrimoniului imobil din Transilvania, Muntenia și Dobrogea”

Vernisajul expoziției „Monumente 3D. Digitizarea patrimoniului imobil din Transilvania, Muntenia și Dobrogea”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 8 februarie 2023

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud organizează vineri, 10 februarie 2023, cu începere de la ora 13.00, vernisajul expoziției „Monumente 3D. Digitizarea patrimoniului imobil din Transilvania, Muntenia și Dobrogea”.

Prin această expoziție, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud propune o incursiune virtuală în patrimoniul cultural imobil din România. În ultimii ani, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud a fost un partener constant atât al Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, cât și al Institutului Național al Patrimoniului în ceea ce privește direcțiile de documentare digitale ale patrimoniului imobil din România. Acestea au constat în acțiuni de digitizare a clădirilor de patrimoniu în stare de procolaps sau colaps, atât de pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud, cât și din restul țării, informează un comunicat al instituției.

Expoziția prezentă în perioada următoare este o primă diseminare spre publicul larg a rezultatelor acestui proiect. Publicul vizitator va avea acces virtual prin intermediul echipamentelor VR la o serie de opt clădiri de patrimoniu, scanate prin metoda fotogrammetrică, având ocazia să interacționeze direct cu modelele 3D realizate în cadrul proiectului, precizează comunicatul citat.