Vernisajul expoziției „Doamne din Craiova - Tipare ale feminității în secolul al XIX-lea”

Vernisajul expoziției „Doamne din Craiova - Tipare ale feminității în secolul al XIX-lea”

Muzeul de Artă Craiova, în parteneriat cu Serviciul Județean al Arhivelor Naționale-Dolj, organizează vernisajul expoziției „Doamne din Craiova - Tipare ale feminității în secolul al XIX-lea”.

Evenimentul va avea loc în data de 23 martie 2023, începând cu ora 16.00, în Sala Oglinzilor din Palatul Jean Mihail, informează un comunicat al Muzeului de Artă Craiova.

Expoziția aduce în atenția publicului imaginile și poveștile câtorva dintre femeile care, din poziția privilegiată oferită de nume, avere, sau talent, au contribuit prin acțiuni caritabile, la bunăstarea comunității și prin educație, la oferirea unor modele existențiale exemplare tinerelor generații.

Nume precum Aristia Aman, Areti Fotino, Elena Dumba, Polina Vorvoreanu sau Maria Teodorini, au intrat deja în conștiința publică, iar altele urmează să fie descoperite de vizitatori. Expoziția va cuprinde lucrări de pictură, fotografii și documente de epocă, completate de informații relevante pentru contextul istoric în care au trăit și activat aceste doamne.