Vernisajul expoziției „Artiștii din colecția soților Macovei”

Vernisajul expoziției „Artiștii din colecția soților Macovei”

Muzeul Municipiului București oferă iubitorilor de artă un proiect muzeal inedit. Expoziția tematică „Artiștii din colecția soților Macovei” reprezintă o premieră expozițională, găzduită de reședința donatorilor, prin care sunt prezentate lucrări care nu au mai făcut parte din nicio expunere anterioară organizată în ultimul timp.

Vernisajul expoziției „Artiștii din colecția soților Macovei” va avea loc joi, 27 iulie, ora 18.00, la Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei (str. 11 Iunie, nr. 36-38), informează un comunicat al Muzeului Municipiului București.

Colecția Macovei conține o serie unică de lucrări semnate de maeștri ai artei plastice care ilustrează indici relevanți în dezvoltarea plasticii românești și surse de inspirație preferate de artiști, surprinse în călătoriile lor.

Această expunere este un prim pas în susținerea unei cercetări complexe care propune și identificarea unor mărturii arhitecturale relevante pentru identitatea și dezvoltarea culturală în prima jumătate a secolului XX. Lucrările expuse sunt semnate de nume precum: Micaela Eleutheriade, Ileana Cojan, Aurel Cojan, Constantin Piliuță, Alexandru Ciucurencu, Henri H. Catargi, Ion Musceleanu, Brăduț Covaliu, Rudolf Schweitzer-Cumpăna, Lucian Grigorescu, Ștefan Constantinescu, Dechko Uzunov, Mihai Oloș, Ion Gheorghiu, Dumitru Ghiață, Max W. Arnold.

Selecția cuprinde peisaje citadine, grădini, parcuri, naturi statice, portrete sau scene care înfățișează diferite personaje și locuri creionate în călătorii, redate în tehnici variate, precum: guașă pe hârtie, acuarelă pe hârtie și ulei pe carton, pânză sau lemn și va fi completată de creații semnate de Ligia Macovei.