Vânătorii de bombe – Cum să supraviețuiești celei mai periculoase meserii din lume jpeg

Vânătorii de bombe – Cum să supraviețuiești celei mai periculoase meserii din lume

📁 Recomandări de film
🗓️ 5 decembrie 2013

BBC Knowledge va difuza, începând de luni, 9 decembrie, de la ora 22:00, documentarul Vânătorii de bombe care spune povestea unui fost expert în dezamorsarea bombelor, dar și a camarazilor săi căzuți la datorie.

Chris Hunter a lucrat în armata britanică, iar timp de mai mult de zece ani el și-a riscat viața în fiecare zi în Irlanda de Nord, Irak și Afganistan. El a fost responsabil cu dezamorsarea unui număr extrem de mare de dispozitive explozive improvizate și reușind cu succes să le dezmorseze un grup de insurgenți a ordonat asasinarea lui. Hunter a supraviețuit atacului și a primit Medalia pentru Curaj din partea Reginei.

Chris dezvăluie provocările și pericolele la care ofițerii tehnicieni în domeniul muniției au trebuit să facă față în ultimii 70 de ani, de la Blitz în 1940 la războiul din Afganistan, în zilele noastre. Cu mărturii chinuitoare, înregistrări din arhivă și reconstrucții precise, documentarul prezintă cum s-au schimbat în timp tehnologiile și practicile, de ce este nevoie pentru a reuși în acest domeniu de activitate terifiant, dar și prețul tragic care trebuie plătit adesea.Despre BBC Knowledge. BBC Knowledge este o revoluţie în ceea ce priveşte divertismentul de documentare. Printr-o variată grilă de programe de non-ficțiune şi divertisment științific, ne inspirăm telespectatorii să privească lumea în care trăim dintr-o perspectivă nouă şi spectaculoasă. Cultivăm varietatea şi diversitatea şi de aceea oferim una dintre cele mai largi game de programe:de la natură şi știință până la tehnologie, aventură şi istorie. Prin pasiunea şi carisma prezentatorilor noștri, animăm discuțiile şi conversațiile telespectatorilor, stârnindu-le imaginaţia cu ajutorul unor experienţe incredibile. Considerăm cunoaşterea o călătorie fascinantă a descoperirilor împărtăşite, de aceea BBC Knowledge nu încetează să surprindă, să inspire şi să uimească asupra universului în care trăim. 

BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Romtelecom, Digi și Orange TV.