Tururi pietonale dedicate Centenarului Marii Uniri pregătite pentru voi în luna Septembrie jpeg

Tururi pietonale dedicate Centenarului Marii Uniri pregătite pentru voi în luna Septembrie

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 27 august 2018

Voluntarii Asociației Turism Istoric organizează cu prilejul Centenarului Marii Uniri, în luna Septembrie, 5 tururi ghidate pietonale prin București. Redescoperirea anilor 1916-1918 in Bucureștiului prin intermediul acestor trasee culturale este unul dintre principalele obiective ale proiectului Tineri Voluntari pentru Patrimoniu Romanesc, Editia a II-a proiect în cadrul căruia se desfășoară aceste trasee culturale pietonale.

Programul traseelor organizate de voluntarii Asociației Turism Istoric este următorul:

Sâmbătă, 15 Septembrie, ora 11 – Bastion german în buricul Bucureșcilor (plecarea se face de lângă restaurantul Caru cu Bere) 

Duminică, 16 Septembrie, ora 17 – Viață cotidină și întâmplări inedite în Bucureștiul ocupat (plecarea se face de lângă clopotnită pe Dealul Mitropoliei)

Sâmbătă, 22 Septembrie, ora 11 – Prima bombardare a Bucureștiului

Sâmbătă, 29 Septembrie, ora 11 – La o sueta istorica pe bulevard – De la Arcul de Triumf la Gara Regală (plecarea se face de la intrarea in Parcul Herastrău la Arcul de Triumf)

Sâmbătă, 30 Septembrie, ora 11 – Drumul recunoștinței (plecarea se face din fața statuii Leu)

Accesul este gratuit, iar durata tururilor este variabilă intre 60-90 de minute. Fiecare tur va avea anunțată durata. Vă așteptăm cu drag alături de noi!

Toate informatiile despre tururi vor apărea aici 

Desfășurarea proiectului Tineri Voluntari pentru Patrimoniu Românesc

Programul de volutariat se desfășoară în Bucuresti, cu un numar de 50 de locuri pentru voluntari.

Prima etapă a fost înscrierea și selectarea candidaților pe bază formularului de înscriere si a CV-ului 

A doua etapă a constat în participarea la cinci zile de workshopuri, prezentări și tururi demonstrative pentru ca voluntarii să dobândească informațiile necesare și pentru a defini planul traseelor, respectiv campania de promovare. Această etapa s-a desfășurat în perioada 22 – 26 august 2018 la Muzeul National al Literaturii Române și pe traseul Parcului Carol.  

A treia etapă va urmări realizarea de către voluntari a 5 campanii de promovare și susținere a 5 tururi/ trasee culturale prin București, pe tematica Anului Centenar, precum și a comunicărilor post eveniment în perioada: 1 Septembrie – 1 octombrie 2018. 

Stagiul de voluntariat: Tineri voluntari pentru patrimoniul românesc este un proiect inovativ implementat de Asociația Turism Istoric, cofinantat de Ministerul Tineretului și Sportului la Concursul Național de Proiecte pentru Tineret 2018. 

Alte informatii despre proiect