Topul celor mai celebre festivaluri care au loc în luna Septembrie jpeg

Topul celor mai celebre festivaluri care au loc în luna Septembrie

Ne apropiem cu pa┼či rapizi de luna Septembrie. Unii mai au zile de concediu ┼či ├«nc─â nu ┼či-au f─âcut un plan. Pute┼úi s─â ├«ncerca┼úi s─â merge┼úi la un festival. Am inventariat pentru voi c├óteva din cele mai celebre festivaluri care se desf─â┼čoar─â ├«n luna Septembrie.

De ce s─â mergi la un festival? Pe l├óng─â aglomera┼úie, pe care mul┼úi ├«ncearc─â s─â o evite ├«n concediu, un festival aduce ├«n prim plan mai mult dec├ót po┼úi vedea ├«ntr-un muzeu cu privire la cultura ┼či istoria acelor locuri. De la curse de c─âmile, p├ón─â la dansuri ┼či c├óntece, manifest─ârile prilejuite de un festival scot la iveal─â individualit─â┼úi culturale aparte ce dezv─âluie c─âl─âtorului o alt─â fa┼ú─â a locurile prin care trece. Iat─â ce am ales.

1. Regata Storica

image

Locul de desf─â┼čurare:Castello, Vene┼úia, ItaliaDat─â:prima duminic─â din SeptembrieIstoria acestui festival, care are ├«n centru o curs─â de canotaj a gondolelor pe Marele Canal, ├«┼či are ├«nceputurile spre sf├ór┼čitul secolului al XV-lea, mai exact ├«n 1489, fiind o ceremonie de bun venit ├«n cinstea  Caterinei Cornaro, so┼úia regelui Ciprului, care  a renun┼úat la tronul din ┼úara sa,   ├«n favoarea Vene┼úiei. Pentru acest festival b─ârcile sunt decorate ├«n stilul secolului al XVI-lea, iar echipajele poart─â costume din aceea┼či epoc─â. Regatta ├«ncepe cu o parad─â a acestor peste 120 de vase, urm├ónd apoi concursul efectiv.

2. Henley-on-Todd RegattaLocul de desf─â┼čurare:Alice Springs, AustraliaDat─â:s├ómbat─â, la sf├ór┼čitul lunii August / ├«nceputul lunii SeptembrieNimic nu-i opre┼čte pe iubitorii de sport ┼či bere din or─â┼čelul Alice Springs s─â se distreze la acest felstival unde turi┼čtii sunt bineveni┼úi. Aceast─â curs─â de ambarca┼úiuni nu este una normal─â, pentru c─â se desf─â┼čoar─â pe nisipul r├óului Todd. Modalitatea ├«n care vasele sunt puse ├«n mi┼čcare este una hazlie:b─ârcile nu au fund, iar "matelo┼úii" sunt cei care fac ambarca┼úiunea s─â "pluteasc─â" ridic├ónd-o. Cei care nu aleg s─â participe la cursa efectiv─â, ce s-a ┼úinut pentru prima oar─â ├«n 1962, pot s─â aleag─â doar s─â defileze pentru a se face remarca┼úi cu originalitatea crea┼úiei lor. Seara se termin─â cu valuri de bere.

image

Iat─â ┼či alte 10 locuri pe care le pute┼úi include ├«n acest top