Topul celor mai celebre festivaluri care au loc în luna Septembrie jpeg

Topul celor mai celebre festivaluri care au loc în luna Septembrie

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 21 august 2012

Ne apropiem cu paşi rapizi de luna Septembrie. Unii mai au zile de concediu şi încă nu şi-au făcut un plan. Puteţi să încercaţi să mergeţi la un festival. Am inventariat pentru voi câteva din cele mai celebre festivaluri care se desfăşoară în luna Septembrie.

De ce să mergi la un festival? Pe lângă aglomeraţie, pe care mulţi încearcă să o evite în concediu, un festival aduce în prim plan mai mult decât poţi vedea într-un muzeu cu privire la cultura şi istoria acelor locuri. De la curse de cămile, până la dansuri şi cântece, manifestările prilejuite de un festival scot la iveală individualităţi culturale aparte ce dezvăluie călătorului o altă faţă a locurile prin care trece. Iată ce am ales.

1. Regata Storica

image

Locul de desfăşurare:Castello, Veneţia, ItaliaDată:prima duminică din SeptembrieIstoria acestui festival, care are în centru o cursă de canotaj a gondolelor pe Marele Canal, îşi are începuturile spre sfârşitul secolului al XV-lea, mai exact în 1489, fiind o ceremonie de bun venit în cinstea  Caterinei Cornaro, soţia regelui Ciprului, care  a renunţat la tronul din ţara sa,   în favoarea Veneţiei. Pentru acest festival bărcile sunt decorate în stilul secolului al XVI-lea, iar echipajele poartă costume din aceeaşi epocă. Regatta începe cu o paradă a acestor peste 120 de vase, urmând apoi concursul efectiv.

2. Henley-on-Todd RegattaLocul de desfăşurare:Alice Springs, AustraliaDată:sâmbată, la sfârşitul lunii August / începutul lunii SeptembrieNimic nu-i opreşte pe iubitorii de sport şi bere din orăşelul Alice Springs să se distreze la acest felstival unde turiştii sunt bineveniţi. Această cursă de ambarcaţiuni nu este una normală, pentru că se desfăşoară pe nisipul râului Todd. Modalitatea în care vasele sunt puse în mişcare este una hazlie:bărcile nu au fund, iar "mateloţii" sunt cei care fac ambarcaţiunea să "plutească" ridicând-o. Cei care nu aleg să participe la cursa efectivă, ce s-a ţinut pentru prima oară în 1962, pot să aleagă doar să defileze pentru a se face remarcaţi cu originalitatea creaţiei lor. Seara se termină cu valuri de bere.

image

Iată şi alte 10 locuri pe care le puteţi include în acest top