The Plastic People of the Univese vor depune flori la monumentul dedicat lui Václav Havel jpeg

The Plastic People of the Univese vor depune flori la monumentul dedicat lui Václav Havel

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 24 septembrie 2014

Probabil una dintre cele mai influente formații din underground de pe întreagă planetă-The Plastic People of the Universe vor ajunge pentru prima dată în România cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a Cehiei. De asemenea anul acesta se vor împlini 25 de ani de la căderea Cortinei de Fier din anul 1989. Pe 25 septembrie la ora 13.00 trupa va depune flori la Aleea de tei din Parcul Izvor in cinstea lui Václav Havel si a tuturor luptatorilor pentru libertate si democratie. Eveniment la care cu drag invitam jurnalistii si cetatenii care vor sa comemoreze luptatorii pentru libertate si drepturile omului. Cei interesați să ia parte la acest eveniment sunt rugați să se prezinte la stația de metrou Parc Izvor, cel târziu la ora 13.00. 

Plastic People of the Universe este principalul reprezentant al culturii underground din Praga (1968–1989). Muzica lor a fost influenţată de The Velvet Underground şi Frank Zappa. Această legendară trupă avangardistă sfida adesea regimul comunist. Din cauza nonconformismului lor au avut numeroase probleme, fiind chiar arestaţi în repetate rânduri. Aceste arestări şi urmăriri penale i-au determinat pe Václav Havel şi pe alţi autori să scrie, în semn de protest, Carta 77.

Domnul ambasador al Republicii Cehe la Bucureşti, Jiří Šitler, ne reaminteşte legatura mişcării Carta 77 cu România:"Cu Carta 77 s-a solidarizat în anul 1977 şi o serie de intelectuali români iar purtătorii de cuvânt ai Cartei 77 şi-au manifestat mai târziu sprijinul pentru victimele regimului Ceauşescu. Sunt fericit că legendara formaţie Plastic People of the Universe a venit acum în România pentru a sărbători împreună 25 de ani de libertate."

De asemenea, trupa Plastic People of the Universe va susține un concert special doar pentru invitați, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Cehe, la Palatul Bragadiru pe 25 Septembrie la ora 18.00. Evenimentul este deschis jurnalistilor. Pentru intrarea la Ziua Nationala va rugăm se ne contactati la adresa de email:bucharest@embassy.mzv.cz. Concertul acestei trupe pentru publicul larg va avea loc miercuri, 24 septembrie la ora 21.00 la Muzeul Țăranului din București cu intrarea liberă.