Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea în turneu la Berlin jpeg

Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea în turneu la Berlin

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 25 septembrie 2012

Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea şi-a deschis stagiunea 2012-2013 la Berlin. Miercuri, 12 septembrie, de la ora 18.30, publicul berlinez prezent în sala studio a Şcolii Superioare de Artă Dramatică Charlottenburg – Berlin, s-a putut bucura de cea mai recentă producție a teatrului, pe scurt:Caragiale, regia:Adrian Roman.

Joi, 13 septembrie a avut loc premiera oficială a spectacolului, în prezenţa Excelenţei Sale domnul Lazăr Comănescu, Ambasadorul României în Republica Federală Germania și a altor personalități din lumea artistică a capitalei germane. Organizat în cadrul programului de cooperare cu Studio Theater, coordonat de actorul şi regizorul Valentin Plătăreanu, turneul Teatrului Anton Pannîn Germania a fost prilejuit de împlinirea a 100 de ani de la dispariţia la Berlin a marelui dramaturg român I. L. Caragiale. Pe scena Şcolii Superioare de Artă Dramatică Charlottenburg, actorii:Cătălin Vieru, Olimpiu Blaj, Amalia Huţan, Florin Beciu, Réka Szász, Florin Călbăjos şi Ioana Predescu au prezentat publicului german și român un colaj din schiţele:La poştă, Căldură mare, Justiţia română, Temă şi variaţiuni, Five O’Clock, Situaţiunea, Lanţul slăbiciunilorşi Mitică.

La fiecare dintre cele două reprezentații prezența publicului a fost numeroasă, iar  reacțiile au fost entuziaste, actorii fiind chemaţi de mai multe ori la rampă. Ca dovadă că atunci când vine vorba de teatru nu poate exista o barieră de limbaj, spectatorii au savurat din plin replicile despre Strada Sapienţii sau descrierile “bucureşteanului par excellence”.

Pe scurt:Caragiale, este primul schimb cultural româno-german realizat de Schauspielschule Charlottenburg în parteneriat cu Teatrul „Anton Pann” și este doar începutul unei colaborări de durată.

Echipa teatrului a fost invitată de către domnul ambasador Comănescu la sediul Ambasadei române din Berlin, iar Deutsche Welle (DW) a realizat un reportaj cu interviuri.

Link-uri:

http://berlin.mae.ro/local-news/831

http://www.dw.de/dw/article/0, , 16248675, 00.html