Târgul Internaţional „Lumea Cărţii” de la Praga jpeg

Târgul Internaţional „Lumea Cărţii” de la Praga

Ministerul Culturii a anunţat de curând pe site-ul său oficial faptul că în perioada 15-18 mai se va desfăşuara a 20-a ediţie a Târgului Internaţional „Lumea cărţii” de la Praga. Ţara noastră va lua parte la eveniment cu un stand propriu, care va fi organizat de Ministerul Culturii.  Programul cultural a fost pregătit şi organizat din timp de aceeaşi instituţie, în colaborare cu ICR Praga.

    După cum este obiceiul, vor lua parte numeroase persoane de cultură din ţara noastră la acest eveniment. Scriitorii invitaţi de Ministerul Culturii la această ediţie sunt Emil Brumaru, Ioan T. Morar, Lavinia Bălulescu şi Krista Szöcs, iar invitaţii Institutului Cultural Român sunt scriitorii Bogdan Suceavă şi Ileana Cudalb. Evenimentul este cu atât mai binevenit cu cât literatura română este cunoscută şi apreciată în Cehia, România fiind în urmă cu doi ani ţara invitată de onoare a Târgului Internaţional „Lumea cărţii” de la Praga.

     Programul evenimentelor, care se întinde pe întreaga durată a târgului este următorul:joi, 15 mai, de la ora 17.00, va avea loc dezbaterea cu titlul „Scrierea sinelui. Vineri, 16 mai, de la ora 16, la standul naţional va avea loc lansarea ediţiei cehe a cărţii  “Venea din timpul diez” de Bogdan Suceavă. Sâmbătă, 17 mai, de la ora 13, la standul României cei şase autori români prezenţi la Praga-Emil Brumaru, Lavinia Băluluescu, Ileana Cudalb, Ioan T. Morar, Bogdan Suceavă, Krista Szöcs-vor susţine lecturi din cele mai recente cărţi ale lor. Duminică, 18 mai, de la ora 13, Emil Brumaru şi Václav Daněk vor susţine lecturi de poezie, urmate de o dezbatere. De la ora 14, prozatorii  Ioan T. Morar şi  Bogdan Suceavă, alături de prozatorul ceh Roman Ráž, vor participa la dezbaterea “Istorie şi ficţiune”.