Târg de Dragobete‬ la Muzeul Național al Țăranului jpeg

Târg de Dragobete‬ la Muzeul Național al Țăranului

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 20 februarie 2015

Fundația Kogaion 115 organizează Târg de Dragobete, în perioada 20-22 februarie 2015, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

"Pentru sărbătoarea dragostei la români, aducem de pe plaiurile Moldovei tradiții și dulciuri speciale. Gospodine din Tocileni, județul Botoșani, vor rumeni plăcinte poale-n brâu în formă de floare sau de inimă, plăcinte cu care în satul lor fetele de măritat își așteaptă ursitul la masa de prânz din această zi. Cozonacul domnesc va putea fi găsit și el în această perioadă și sub formă de inimă sau de floare.

De la meșterii populari prezenți la târg se pot cumpăra cadouri deosebite pentru persoanele dragi: cămăși tradiționale, obiecte din lemn sau ceramică, din piele sau din lână, icoane, bijuterii şi mărţişoare.

Producători din diferite zone ale ţării s-au pregătit cum se cuvine cu brânzeturi de capră, cașuri afumate după reţete tradiţionale, dulceţuri, şerbet, zacuscă şi murături, plăcinte de Turnu, miere, mere zemoase din Maramureș şi vin din Vrancea.

Pentru colecţionari vor fi la târg unelte vechi ţărăneşti, mobilier pictat și sculptat, costume populare autentice şi nenumărate alte obiecte încărcate de istorie. Toţi cei prezenţi se vor putea ospăta cu preparate proaspăt gătite: sărmăluţe cu mămăliguţă, cârnăciori şi pastramă, însoţite după voia fiecăruia de un pahar de vin sau de ceai".

Intrarea este liberă