Muzeul Satului… în sărbătoare. Târg de cadouri

Târg de cadouri la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 23 noiembrie 2022

Între 30 noiembrie și 6 decembrie 2022, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează seria de evenimente intitulată „Muzeul Satului… în sărbătoare. Târg de cadouri”.

Programul va debuta cu un târg cu obiecte și bucate tradiționale românești: de la păpuși la icoane, de la instrumente muzicale la vase din lut, de la colaci şi pâine cu maia, la miere, dulceaţă cozonaci, murături, dulcețuri și zacuscă, sucuri naturale și siropuri de leac, când vă invităm să alegeți cadouri pentru cei dragi de la meșterii veniți din întreagă țară cu obiecte lucrate de ei, informează un comunicat al Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

De Sfântul Apostol Andrei, pe 30 noiembrie, va avea loc vernisajul expoziției ”Masca în Teatru”, un proiect al Asociației Teatrul Vienez de Copii, în parteneriat cu Asociația Femeilor Universitare din România și Universitatea Națională de Arte București.

Ca în fiecare an, de 1 Decembrie, Asociația Tradiția Militară va fi prezentă și va susține pe aleile muzeului o demonstrație militară în uniforme de epocă.

Pe 4 decembrie, copiii sunt asteptați la un atelier de sezon în care vor învăța să confecționeze „Cizmulița lui Moș Nicolae”, iar apoi vor fi invitați în jurul bradului la o „Întâlnire cu Moș Nicolae”, când vor asculta și colinde în interpretarea Corului Symbol al Patriarhiei Române.

Pe 6 decembrie, cei mici vor putea participa la teatrul de umbre unde le va fi prezentată „Legenda lui Moș Nicolae”, iar părinții și bunicii la Târgul caritabil organizat de Societatea Studenților în Farmacie București (SSFB), al carui scop este de a ajuta organizația non-guvernamentală Hope and Homes for Children.