Târg cu meşteri şi produse tradiţionale la MŢR jpeg

Târg cu meşteri şi produse tradiţionale la MŢR

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 9 decembrie 2015

În perioada 11 – 13 decembrie 2015, între orele 10.00 si 18.00, are loc ”Târg cu meşteri şi produse tradiţionale, de Crăciun”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Şoseaua Kiseleff, Nr. 3.

Suntem deja foarte aproape de mijlocul lunii cadourilor, așa că târgul din acest weekend întâmpină pe toți bucureștenii cu sumedenie de obiecte create cu multă migală și mult suflet de meșteșugari sau de tineri artizani. Măști populare, podoabe tradiționale, ii cusute cu mătase și mărgele, icoane, ceramică de Corund sau de Marginea, obiecte de decor din lemn pictat, vestimentație din lână împâslită, bijuterii din porțelan, ornamente lucrate manual pentru sărbătorile de iarnă, genți și accesorii din piele naturală, căciuli și haine din blană, împletituri din lână, cosmetice naturale sau antichități țărănești sunt opțiuni pentru daruri cu totul deosebite de Crăciun.

Pentru cămări bogate specifice acestei perioade a anului se pot târgui afumături din carne de porc rasa Mangalița, cârnați de Pleșcoi, babic sârbesc, brânzeturi diverse, pâine coaptă pe vatră, vinuri pe alese, turtă dulce, cozonaci moldovenești, plăcinte cu brânza și cu dovleac, prăjituri de casă, miere, murături, zacuscă, șerbeturi și siropuri naturale.

Bucătari pricepuți vor ademeni în fiece zi vizitatorii cu delicioase preparate calde:ciorbă de potroace la ceaun, varză călită cu ciolan, dar și sărmăluțe de post sau păstrăv la grătar pentru cei care țin post. Sâmbătă de cu zori va fi pusă la foc molcom cea mai mare “pomană a porcului” de la Muzeul Țăranului și va fi servită alături de mămăliguță și mujdei la strachină de pământ, spre a fi luată acasă de cumpărători.

Duminică, în jurul orei 13, membrii Asociației "Tradiția Românească", sub îndrumarea preotului Vladimir Cătălin Alexa, vor veni să colinde pe toți cei prezenți la târg și să ne încânte cu un program autentic de cântece din bătrâni.

Intrarea este liberă!