Tabăra Medievală Pentru Copii își așteaptă cavalerii și domnițele jpeg

Tabăra Medievală Pentru Copii își așteaptă cavalerii și domnițele

🗓️ 8 iunie 2012

În perioada iunie – august 2012, agenția Medieval Praxis organizează în zona Rucăr-Bran a patra ediție a Taberei Medievale pentru Copii. Proiectul este dedicat copiilor cu vârste între 5 și 16 ani, fiind deosebit față de taberele tradiționale organizate în România deoarece oferă participanților ocazia de a fi implicați în diverse ateliere educative și de a învăța istoria într-un decor de poveste care reconstruiește universul lumii medievale.

De la începutul său, acest demers educativ și cultural a intrat în viețile a peste 350 de copii, insuflându-le principiile de onoare ale cavalerismului. Începând cu anul 2011, există serii speciale, organizate în parteneriat cu Shakespeare School, care includ în programă cursuri de limbă engleză. În 2012 aceste serii au loc în perioada iunie-iulie.

Începând cu 24 iunie se deschide a patra ediție a Taberei Medievale pentru Copii, proiect organizat de agenția Medieval Praxis în pitoreasca zonă a culoarului Rucăr-Bran. Tabăra reconstruiește atmosfera lumii medievale, prin costume, decoruri și activități specifice. Proiectul se adresează copiilor cu vârste între 5 și 16 ani și cuprinde 6 serii întinse în perioada iunie-august 2012.

Tabăra Medievală pentru Copii este gândită ca o incursiune în timp, pe vremea cavalerilor și a domnițelor, dorindu-și să fie o lecție despre onoare, istorie și prietenie, o alternativă de poveste pentru orele interminabile petrecute în fața ecranului de calculator sau televizor.

Organizatorii au selectat cu atenție activități care să creeze lumea de basm dar să fie în egală măsură un instrument educativ. Astfel, tinerii cavaleri și gingașele domnițe vor învăța lucruri noi și vor deveni mai spontani și mai încrezători în forțele proprii prin intermediul mai multor ateliere inspirate din lumea medievală:atelier de tir cu arcul şi spadă medievală, atelier de pictură şi heraldică medievală, atelier de improvizaţie şi teatruși atelier de realizare manuală a hârtiei. După-amiezele sunt rezervate drumeţiilor în cadrul natural de o frumusețe aparte din împrejurimile taberei iar la lăsarea serii copiii vor asculta legende medievale sau vor viziona filme cu specific istoric. Ultima seară a taberei va fi una festivă, în cadrul căreia copiii vor fi învestiţi cavaleri sau vor primi titlul de domniţă.

La fel ca anul trecut, tabăra debutează, în perioada iunie-iulie, cu seriile de limbă engleză organizate în parteneriat cu Shakespeare School. Gazda evenimentului este pensiunea „Dor de Moeciu”, din Moeciu de Sus.

Informaţii contact

Karina Han

karina@medievalpraxis.ro

0725.22.33.98.