Stilul cartografic vechi românesc în digital jpeg

Stilul cartografic vechi românesc în digital

Muzeul H─âr╚Ťilor v─â invit─â joi, 13 decembrie 2018, ora 18.00, la conferin╚Ťa ÔÇ×STILUL CARTOGRAFIC ROM├éNESC LA ├ÄNCEPUT DE SECOL XX. O RESTITUIRE DIGITAL─éÔÇŁ, sus┼úinut─â de dr. Cezar Buterez (Facultatea de Geografie, Universitatea Bucure┼čti).

Prelegerea va dezv─âlui contextul ├«n care au ap─ârut primele H─éR╚ÜI TOPOGRAFICE ROM├éNE╚śTI realizate de INSTITUTUL GEOGRAFIC AL ARMATEI. De╚Öi ini╚Ťial s-a resim╚Ťit lipsa de unitate artistic─â ├«n elaborarea foilor de hart─â, Institutul a reformat prescrip╚Ťiile pentru unificarea produsului cartografic. Ceea ce a rezultat reprezint─â o oper─â cu o puternic─â VALOARE ARTISTIC─é, alc─âtuind probabil cel mai impresionant produs al ╚ścolii de Cartografie de la Institutul Geografic. 

hartilor jpg jpeg

Folosind TEHNICI DIGITALE din domeniul sistemelor informa╚Ťionale geografice, o echip─â de studen╚Ťi ├«n cartografie de la Universitatea din Bucure╚Öti, condus─â de Cezar Buterez, a izbutit RECONSTITUIREA STILURILOR CARTOGRAFICE amintite.  

Ini╚Ťiativa caut─â s─â readuc─â ├«n aten╚Ťie calit─â╚Ťile artistice ale h─âr╚Ťilor realizate ├«n a╚Öa-numita ÔÇ×idee na╚Ťional─âÔÇŁ.  

STILURILE vor fi puse la dispozi╚Ťia tuturor celor interesa╚Ťi s─â construiasc─â reprezent─âri cartografice proprii care s─â imite ESTETICA VREMII, sau ca model pentru tinerii cartografi afla╚Ťi ├«n c─âutare de inspira╚Ťie.  

 Accesul la conferin╚Ť─â se face ├«n baza ├«nscrierii prin completarea formularului de pe site, de la pagina evenimentului: